Een sociaal-culturele plek tegen vrije bijdrage!

/ La Station des Rêveurs

Owner

/ La Station des Rêveurs

Geboren als initiatief van Fabien Franchitti, wil La Compagnie des Rêveurs Asbl het hele jaar door toegankelijk, onderhoudend, educatief en gratis theater aanbieden in La Station des Rêveurs! Het brengt kunstenaars van verschillende achtergronden samen met een gemeenschappelijke wens om cultuur met alle mogelijke middelen te verspreiden.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 29/11/2019

Welkom in La Station des Rêveurs: als u op zoek bent naar een meeslepende ruimte tegen een vrije bijdrage waar theater, concerten, bioscoop, tentoonstellingen en familie activiteiten worden gecombineerd; een plek om te repeteren, te zingen, te dansen en de tijd te nemen om te dromen. Dan bent u bij ons aan het juiste adres!

Twee jaar lang waren we op zoek naar de ideale plek om onze droom waar te maken: het openen van een culturele ruimte waar we onze eigen voorstellingen konden maken, waar de toegang gratis zou zijn en waar we ongesubsidieerde theatergezelschappen zouden ondersteunen. In juli 2018, dankzij de steun van de gemeente Sint-Joost-ten-Node, werd onze droom werkelijkheid. Eindelijk hadden we een plekje in de buurt van het oude Sint-Jooststation. Wij zijn het gezelschap van dromers, daarom noemden we het: La Station des Rêveurs.

Alles moest nog gedaan worden. De plaats was al enkele jaren verlaten en vergde een grote facelift. De uitdaging: het station van de dromers herstellen en het een ziel geven met weinig of geen middelen. Met de hulp van sociale netwerken en onze partners (Miniox, Hanlet,....) hebben we echte pareltjes kunnen vinden voor ons decor. In de loop van de maanden hebben we de ruimtes zo ingericht dat ze een unieke en meeslepende ruimte vormen. Het dromersstation kon eindelijk zijn deuren openen.

Sinds de opening in september 2018 bieden wij gratis voorstellingen, concerten, film- en documentairevoorstellingen, familiespelletjes en danslessen aan. We hebben jonge ongesubsidieerde theatergezelschappen gratis gebruik laten maken van onze ruimtes. We hebben bruggen gebouwd met verschillende sociale projecten (crèches, scholen, verpleeghuizen, OCMW's) binnen de gemeente.

Waarom hebben we jullie hulp nodig?

Hoewel we veel van het werk zonder kosten hebben kunnen doen, zijn sommige uitgaven nu essentieel.

> We hebben 10000 euro nodig voor:

- De aankoop van geluids- en lichtapparatuur om kwaliteitsshows te kunnen blijven aanbieden tegen vrije bijdragen.

- De aankoop van een bioscoopscherm en projector van goede kwaliteit.

- Het verbeteren van de opvang van kunstenaars in residentie.

> Als we 12.000 euro kunnen inzamelen, kunnen we ook nog:

- De geluidsstudio geluidsdicht maken en verschillende werkplekken isoleren.

 

Rewards:

  • Een kinderdroom - voor 10 euro:

Uw naam zal vereeuwigd worden in La Station des Rêveurs!

  • De wakkere droom - voor 25 euro:

Ontvang twee tickets voor onze Growfunding closing party en twee gratis drankjes bij deze gelegenheid + vorige reward (uw naam).

  • De ochtenddroom - voor 50 euro:

Elke dag is een nieuwe kans om je dromen waar te maken of dichterbij te komen. U ontvangt de mok van La Station des Rêveurs + vorige rewards (uw naam + 2 inzendingen voor ons slotfeest).

  • De creatieve droom - voor 100 euro:

Een theatrale of muzikale wens, geef ons een thema of verzin een titel, wij maken voor u een lied of een scène tijdens ons slotfeest + vorige rewards (uw naam + 2 inzendingen voor ons slotfeest + een mok).

  • De leerdroom - voor 150 euro:

Een introductiecursus van een uur voor vier personen uit de volgende mogelijkheden: theater, zang, theater zwaardvechten, bewustwording, dans  + uw naam + 4 kaartjes voor ons slotfeest.

  • De angstaanjagende droom - voor 250 euro:

Een privé-optreden van de "Le Chat Noir" ( in het Frans) , een meeslepende en rondtrekkende thriller in het hart van La Station des Rêveurs (voor maximaal 25 personen, vanaf 10 jaar) + 5 kaartjes voor ons slotfeest.

  • De Amerikaanse droom - voor 500 euro:

Voorziening van de zaal voor een avond of halve dag (teambuilding, verjaardag, enz.), inclusief een artistieke initiatie naar keuze of een privé-optreden van onze meeslepende thriller "Le Chat Noir" (voor maximaal 25 personen, vanaf 10 jaar, in het Frans) + 5 tickets voor ons slotfeest.

  • De ultieme droom - voor 1000 euro:

Neem contact met ons op en wij maken uw droom waar. Uw bedrijf zal uiteraard een van onze partners zijn en als zodanig vermeld worden in onze communicatie.

En het belangrijkste:

De vriendelijke droom - het delen van onze droom (op jouw sociale netwerken, familie, buurt, schrijven van brieven....):

Jij wordt onze ambassadeur. Een heel grote bedanking, je laat ons bestaan.

Hartelijk dank voor uw bijdrage!

Volg ons: 

       

lacompagniedesreveurs.com