De strijd voor de gezondheidssector

/ Tegen corona en vermarkting van de zorg

Dit project is beëndigd op 02/05/2020

Wilt u medisch personeel in de frontlinie steunen in de strijd tegen coronavirus?

La Santé en Lutte is een beweging die medewerkers van gezondheidsinstellingen samenbrengt die strijden tegen de vermarkting van onze  gezondheidszorg in deze COVID-19-periode.

Update:

Allemaal bedankt! In een week tijd hebben we 5000 euro opgehaald om het project 'Santé en lutte' te ondersteunen. Aarzel niet om ons te blijven steunen, de growfunding is nog niet afgelopen!
Elke euro zal een maximum onze beweging versterken, zodat we zo breed mogelijk kunnen mobiliseren en een sterke sociale beweging kunnen creëren voor de herfinanciering van gezondheid!
Elke banner en elk verkocht t-shirt zal onze eisen tegen de commodificatie van gezondheid breder verspreiden!


Zorgverleners en logistiek, administratief en onthaalpersoneel vechten tegen een ongeziene pandemie. Ze werken in een sector die al jaar en dag onderbezet en onderbetaald is. 

Het coronavirus creëert  extra druk in een reeds uitgeputte sector. Gezondheidswerkers doen al meer dan hun best om de hele bevolking te helpen. Ze hebben steun nodig.

Meer dan ooit herinneren ze er ons aan:

  • het belang om voldoende  goed opgeleid en goed betaald zorgpersoneel;
  • dat elke medewerker cruciaal is in een ziekenhuis  en dat een wereldwijde versterking van het personeelsbestand dringend en noodzakelijk is;
  • dat gezondheid voor iedereen een basisrecht is en dat het onaanvaardbaar zou zijn om degenen met weinig middelen te laten sterven;
  • dat privé-bedrijven deze sociale logica niet volgen en speculeren op ziekte, drugs, desinfecterende middelen, maskers, enz.

Steun hun strijd voor herfinanciering van de gezondheidszorg!

Alle bijdragen worden gebruikt om bijeenkomsten te organiseren, om de benodigde materiaal te maken, om de collega's die willen helpen te ondersteunen, ...

Voor elke donatie van meer dan € 10, kunt u een gezeefdrukte "Santé en lutte”- t-shirt (verschillende maten) of een gezeefdrukte banner met een steunboodschap voor op uw balkon / raam (120x80cm) krijgen om hun te verspreiden bericht. U ontvangt een e-mail om de bestelling en levering te regelen.

Meer info over 'Santé en lutte': https://lasanteenlutte.org/"