L’Annexe Brasserie Fermenterie van Brussel

/ The fermenting revolution

Owner

/ The fermenting revolution

Schoolvrienden die elkaar hebben teruggevonden in hun liefde voor het bier. Het is tijdens het brouwen dat wij de rol van gist in het brouwproces meer en meer begonnen te appreciëren. Door verder te zoeken ontdekten wij een weelde aan oude recepten voor andere gefermenteerde dranken die wij maar al te graag met jullie delen.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 03/12/2017

L’Annexe Brasserie Fermenterie de Bruxelles hoopt om, samen met jullie hulp, smaakvolle bieren en innovatieve fermentaties in hartje Brussel te brouwen.

 

L’Annexe is de eerste Brouwerij Fermenterie van Brussel. Als brouwerij willen wij bieren brouwen die het subtiele evenwicht vinden tussen een volle, complexe smaak en toch doordrinkbaar  zijn. Onze eerste twee bieren de “Saison de Bruxelles” en de “Black Saison” zijn hier een goed voorbeeld van. Hopelijk komen onze volgende recepten er even goed uit.

Tevens zijn wij een Fermenterie. Fermenterie? Inderdaad, naast bier willen wij ook andere gefermenteerde dranken maken zoals onze Amarilis (op basis van vlierbloesem) een gingerale en een netelbier. Je kan het zo gek niet bedenken of er bestaat ergens wel een oud recept dat wij in een hedendaagse versie op de markt willen brengen. Wij zijn dan ook nog volop op zoek naar onze volgende godendrank.

Ons doel is om zo snel mogelijk onze fermentaties en bieren in Brussel brouwen in onze brouwerij in Sint Gillis zodat wij onze passie met jullie kunnen delen. Daarom hebben wij jullie nodig!

Hoe kunnen jullie ons helpen?

DEEL

Like en deel onze Facebookpagina, onze Growfunding actie of onze video. Hoe meer mensen ons project kennen en steunen hoe meer mensen wij kunnen verblijden met onze dranken.

>>> https://www.facebook.com/lannexe.brasserie.fermenterie

INSPIREER

Heeft u nog ergens een oud recept van uw grootmoeder liggen dat de wereld moet leren kennen? Nog creatieve suggesties voor onze brouwerij/fermenterie? Stuur het op en wij gaan ermee aan de slag!

SPONSOR

De verbouwingen en de bouwinstallaties zijn niet goedkoop. We hebben 12.000 € nodig om echt van start te kunnen gaan.  Alle beetjes helpen, steun ons naargelang je wensen voor de beloning en je budget!

 • 10€: Nen dikke merci. Jullie worden als eerste op de hoogte gehouden van al onze activiteiten, en alle nieuwsjes rond onze biertjes en fermentaties. Jullie staan op onze VIP lijst.
   
 • 30€: Een speciale limited edition first brew 75cl fles van ons eerste brouwsel in de nieuwe brouwerij, een fles van 50cl van een heerlijke fermentatie en een L’Annexe glas om al dit lekkers uit te drinken.
   
 • 55€: Eén bak « Saison de Bruxelles» original édition, niet overplakt Brouwsel n°MV21 en 2 glazen van L’Annexe.
   
 • 120€: Een hele dag met ons mee brouwen. Van ‘s ochtends vroeg mee het mout schroten tot het uiteindelijk koelen naar de gistingstanks, gedurende één dag ben je microbrouwer bij L’Annexe. Wij delen met jou onze passie bij elke stap van het brouwproces. Aan het einde van de dag vertrek je met een eigen selectie van 24 biertjes en 2 glazen van L’Annexe.
   
 • 150€: Een gastronomisch etentje voor twee personen in onze brouwerij, bereid door een gerenommeerde chef. Tijdens het etentje stellen wij u zowel de brouwerij als onze productiemethoden voor. Elk gerecht wordt voorzien van een speciaal geselecteerde food pairing met onze bieren en fermenten. Een spannende avond in het vooruitzicht!
   
 • 160€: Ferment/Beer for life. Het eerste jaar een speciale limited edition first brew 75cl fles van ons eerste brouwsel in de nieuwe brouwerij, en een fles van 50cl van een heerlijke fermentatie. Hierbij een L’Annexe glas om al dit lekkers uit te drinken. Daarna een zelf samen te stellen pakket van 6 biertjes en 2 fermentaties elk jaar… een leven lang!
   
 • 550€: Altijd al je eigen bier willen hebben? Voor dit bedrag krijg je 10 bakken bier (of fermenten) met je eigen etiket. Een uniek offer voor al uw huwelijken, doopsels of bedrijfsfeestjes.
   
 • 1000€+: Je met meerdere mensen komen eten? meteen een tafel voor 10 bestellen? Is 10 bakken niet genoeg voor je feest en wil je meer? Wil je niet alleen maar liever met een hele groep komen brouwen? Op aanvraag zijn wij bereid uw vraag op ons aanbod af te steppen. Contacteer ons, en wij zorgen voor een op maat gemaakte oplossing.

ALVAST BEDANKT VOOR ALLE HULP!

(Deze tekst werd vertaald door Ubiqus Belgium, taalspecialist van Growfunding)