La Fourmilière

/ Café coworking - Zero waste

€16.350van €7.500

142growfunders

218%
Owner

/ Café coworking - Zero waste

L’Anderlechtoise, oorspronkelijk een facebookgroep met meer dan 1000 leden, is een coöperatieve vennootschap met sociale doelstelling geworden. Ze werd in augustus 2018 opgericht door 3 jonge Anderlechtenaren om het historische centrum van deze grootste Brusselse gemeente nieuw leven in te blazen.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 10/12/2018

Een atypisch zero-waste coworking café waar je een hapje kan eten en uiteenlopende workshops kan volgen! De culturele springplank die Anderlecht in beweging brengt!

Een café, een coworking ruimte, een ontmoetingsplek, maar bovenal een coöperatieve. La Fourmilière wil Brussel in beweging brengen, maar niet op gelijk welke manier! Met een gezellige sfeer, een zero-waste benadering, lokale partners en lokale kwaliteitsproducten willen we  het culturele leven in Anderlecht ontwikkelen en nieuwe ontmoetingen stimuleren.

Een ideale locatie

Gelegen tussen het Erasmushuis, het cultureel centrum Escale du Nord en het Begijnhof, met zicht op de toren van de Sint-Pieter-en-Sint-Guidokerk, is La Fourmilière bereikbaar met het openbaar vervoer en de fiets (15 minuten van het centrum van Brussel).

Lokale partners ondersteunen

Door het organiseren van events of het ter beschikking stellen van onze ruimtes wil onze coöperatieve lokale partners ondersteunen en hun werk in de kijker plaatsen.

Transitie naar een duurzame samenleving

In alle facetten van onze werkings streven we ernaar om geen afval te produceren en om enkel duurzaam geproduceerde goederen aan te kopen. We organiseren ook activiteiten om de overgang naar een duurzame samenleving toegankelijker en aantrekkelijker te maken om zo de milieu-impact van elke deelnemer te verminderen.

Activiteiten & workshops

'S avonds en tijdens de weekends organiseren we activiteiten en workshops zodat je zelf kan leren en delen: filmvertoningen, workshops over zero-waste, fermentatie, upcycling, artistieke creatie, ..

Co-Working

Tijdens de kantooruren willen we een innovatieve context creëren waar collega’s kunnen samenwerken in een rustige, positieve en ontspannen werksfeer.

Gezelschapsspellen

Gezelschapsspellen zullen beschikbaar zijn in de bibliotheek. Nu en dan plannen we een thema-avond.

Kwaliteitsproducten

We hechten veel belang aan een kwalitatief aanbod: dranken, eten, … We verkiezen lokale, biologische of artisanale producten die het zero-waste principe hoog in de vaandel dragen: koffie, thee, Chai, warme choco, Bieren, wijn, Buddah Bowl, Smoothie Bowl, Poke Bowl, Bagels,...

Een cultureel uithangbord

We promoten alle culturele evenementen uit de omgeving. Ons ruimtes stellen we ook ter beschikking van jonge artiesten. Daarnaast programmeren we ook enkele akoestische concerten.


Waarom hebben we jullie nodig?

We zijn volop bezig met de verbouwingswerken en onze openingsdatum nadert met rasse schreden. We moeten nog enkele belangrijke  aankopen doen: frigo’s, een koffiemachine voor heerlijke kwaliteitskoffie, meubels,... Daarnaast willen ook ons terras voorzien van stoelen en tafels zodat jullie van de Anderlechtse zon kunnen genieten!

Meer dan 30 coöperanten hebben zich al aangesloten, u ook?

Wat krijg je in ruil?

Investeren in La fourmilière is niet enkel helpen aan de ontwikkeling van het project. Je wordt deel van dit ambitieus plan dat je in contact brengt met mensen van alle achtergronden. Maar dat is niet alles! Als je deelneemt aan onze campagne voor 2 november, wordt je getrakteerd op een avond (3 november) waar je samen met ons en de andere coöperanten de toekomstige producten kan proeven en quoteren. We verwerken al jullie feedback in het definitieve aanbod.

  • 10€ IT’S COFFEE TIME : Een dikke merci, u krijgt een heerlijk kopje koffie of thee van zodra we open zijn!
  • 25€ IF YOU QUICKY YOU GET A TEE (voor de 20 snelste beslissers): De snelle beslissers ontvangen een Limited edition La Fourmilière T-shirt !
  • 30€ STAY BUSY : Hou onze agenda in het oog, je  hebt één jaar om te profiteren van al onze activiteiten!
  • 50€ WORK & EAT : Kies een menu naar keuze (eten, drinken en koffie) én kom 5 halve dagen werken in onze coworking ruimte!
  • 125€ GET INVOLVED : Gefeliciteerd, u stapt mee in het avontuur en u wordt coöperant met één aandeel. Daarnaast mag je ook  5 halve dagen komen werken in onze coworking ruimte & uw naam wordt gegraveerd in La Fourmilière!
  • 250€ GET REALLY INVOLVED : Gefeliciteerd, u stapt mee in het avontuur en u wordt coöperant met twee aandelen.  Daarnaast mag je ook 10 halve dagen komen werken in onze coworking ruimte & uw naam wordt gegraveerd in La Fourmilière!
  • 500€  GET REALLY REALLY INVOLVED : Gefeliciteerd, u stapt mee in het avontuur en u wordt coöperant met vijf aandelen.  Daarnaast mag je ook 10 halve dagen komen werken in onze coworking ruimte & uw naam wordt gegraveerd in La Fourmilière!
  • 1000€ ‘T is geweldig! : Gefeliciteerd, u stapt mee in het avontuur en u wordt coöperant met tien aandelen.  Daarnaast mag je een privé event organiseren één van onze ruimtes & uw naam wordt gegraveerd in La Fourmilière!

https://www.facebook.com/LaFourmilierebe/