L’accroche, Autonoom sociaal centrum

/ Een ruimte van solidariteit

Dit project is beëndigd op 20/01/2020

L’accroche is een samenwerkingsplatform voor ontmoeting, uitwisselingen en leren dat voor iedereen toegankelijk is. We bieden een breed gamma aan creatieve, sportieve, politieke, sociale en culturele workshops aan. Wil je meedoen? Help ons om deze sociale ruimte te ontwikkelen!

Al jaren zien we Brussel veranderen. Nieuwe collectieve plekken gaan open, maar vele andere sluiten. Daarom willen we een ruimte te creëren die zowel openstaat voor het sociale als het creatieve creatief, een plek die kan blijven bestaan. Sinds februari zijn we een oude leegstaande diamantfabriek in Vorst een nieuwe invulling aan het geven. 

 Wat gaan we doen?

Ons doel is om er een ruimte van te maken die een scala aan activiteiten biedt en waar iedereen welkom is om projecten voor te stellen: sport, kunst, debatten, informatica, kunstnijverheid en nog veel meer. 

 Waarom een Growfunding lanceren?

De ruimte is momenteel casco en moet ingericht worden. Met 5.000 euro kunnen de ruimte van 2000m2 inrichten en comfortabel maken. Daarom moeten we materiaal:

  •  elektriciteit

  • loodgieterij 

  • isolatie 

  • bouwmaterialen

We willen ook investeren in apparatuur die niet gerecupereerd kan worden, zoals tatami's of computers. 

Als we 10.000 euro ophalen, kunnen we nog meer investeren in materiaal, maar we kunnen dan ook de gemeenschappelijke kosten zelf betalen (water, elektriciteit, gas, verzekeringen en/of schoonmaak) . Zo kunnen we de toegang tot de ruimte aan vrije bijdrage garanderen voor iedereen. 

Alvast bedankt voor je vrijgevigheid!.

Rewards!

Wij zijn vastbesloten om trouw te blijven aan onze principes van gelijkheid en inclusie. Daarom willen wij u rewards aanbieden die u uitnodigen om dit project samen met ons te ontdekken en te ervaren. We kijken ernaar uit u te ontmoeten!

https://www.facebook.com/ASBL-Laccroche-571829513282372/