La Boule

/ Artisanale broodbakkerij in Sint-Gillis

Owner

/ Artisanale broodbakkerij in Sint-Gillis

Mijn naam is Vincent. Ik werk al 20 jaar als grafisch ontwerper en ben nu 10 jaar een trotse Sint-Gillenaar. Ik ben vader van drie kinderen. Na 20 jaar grafisch ontwerp was het moment aangebroken om het roer om te gooien ... Negen jaar geleden ben ik mezelf opnieuw in de wondere wereld van het bakken gaan verdiepen. Ik leef weer helemaal volgens het ritme en de uren van het vak: grondstoffen in ontvangst nemen, de ene na de andere baksessie aaneenschakelen, afgewerkte producten naar de winkel brengen, heel voorzichtig het zuurdesemdeeg kneden ... Ik leef helemaal als een bakker.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 07/07/2018

Zin in lekker brood met een authentieke smaak? Zin in koffiekoeken met de échte smaak van boter? Zin om jezelf te verwennen en tegelijk een echte artisanale bakkerij dicht bij jou te steunen?

Wat is La Boule?

La Boule is een artisanale broodbakkerij in Sint-Gillis. La Boule is een volledig open en eenvoudig, haast ‘ruw’ ingerichte ruimte met een atelier, een toonbank, uitstaltafels en een espressoapparaat. Onomwonden!

Bij La Boule tref je authentieke, lokale producten met zuurdesem aan die je de smaak van traditioneel gebakken brood laten ervaren. Zuurdesembrood is een vaste waarde, dat spreekt voor zich. Daarnaast werkt La Boule ook met spelt, rogge, granen, matcha, kamut, bier, noten, noem maar op. In combinatie met bloem, water en een snuifje zout zijn dat eindeloos veel mogelijkheden ...

Om net iets meer variatie te kunnen aanbieden heeft La Boule jouw hulp nodig!

La Boule hoopt binnenkort niet alleen brood te kunnen aanbieden, maar ook koffiekoeken, pistolets, knapperige chocoladekoeken met een onweerstaanbare botersmaak ... Alleen, om die overheerlijke producten te kunnen maken, moeten we ook écht bladerdeeg kunnen maken. En dat kan alleen met een echte wals. Hoeveel moet La Boule daarvoor inzamelen? 7.000 euro

En waar gebeurt dat eigenlijk allemaal?

Op de Waterloolaan 11! Helemaal aan het einde van de laan, tussen het Sint-Gillisvoorplein en de Hallepoort.  

La Boule kan je ook vinden op:

Instagram: www.instagram.com/la_boule_bxl
Facebook: https://www.facebook.com/laboulebxl/


Met de steun van: