La Rose Blanche, de Bloem van Molenbeek

/ L’Amicale & Kris Kaerts/Polyxeni Roumeliotis

Owner

/ L’Amicale & Kris Kaerts/Polyxeni Roumeliotis

De Vriendenkring of Amicale van La Rose Blanche bestaat uit stamgasten, vermengd met fans van het café. Regisseur Kris Kaerts (PLOEF!) heeft zich gespecialiseerd in het uittekenen en realiseren van participatieve en socio-artistieke projecten op het snijpunt van kansengroepen, diversiteit en erfgoed. ​Polyxeni Roumeliotis is historica. Ze schrijft, fotografeert en doet research met bijzondere interesse voor Griekse migratiegeschiedenis, erfgoed en identiteit.​

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 15/01/2017

Uniek filmportret vertelt Griekse familiegeschiedenis met van één de oudste volkscafé’s van Molenbeek als decor.

 

Achter de planten op de vensterbanken van het volkscafé ‘La Rose Blanche’ schuilt een ongemeen boeiend stuk Molenbeekse stadsgeschiedenis.

De broers Pavlos en Kostas Karassavidis blinken er al vijftig jaar lang de tapkranen op. Hun familieverhaal begon met de exodus van Grieken aan de Turkse Zwarte Zee in de jaren 20 en zal wellicht hier eindigen, in het broeierige Molenbeek.

Pavlos, Kostas, Iorgos en Kris Kaerts (PLOEF!) besloten het verhaal van dit authentiekee, kosmopolitische Grieks/Brussels café te verfilmen voor het haar deuren zal sluiten. Wanneer het verhaal eindigt, is nog niet zeker. De timing wisselt: het doek kan volgende week of pas binnen 10 jaar vallen -  of ergens daartussenin….

Maar één ding is zeker: La Rose Blanche wordt een film en blijft hierdoor voortbestaan! Voor de montage, de postproductie én voor het organiseren van screenings en voorstellingen willen we 15.000 euro ophalen.

In afwachting van de filmvertoning, willen we de stad ook laten kennismaken met deze verborgen Molenbeekse Roos. De Vriendenkring of Amicale van het café organiseert maandelijks een straf Rebetikoconcert van pas gearriveerde Griekse muzikanten en hun Brusselse muzikale kompanen.

U kan dit hele project steunen door deze oproep mee te verspreiden of een bijdrage over te maken:

  • voor 10 euro: wordt u lid van de ‘Vriendenkring of Amicale van La Rose Blanche’.
  • Voor 30 euro krijgt u twee plaatsen voor  de filmpremière (limited seats!) + Lid Amicale
  • 100 euro: uitnodiging voor VIP-receptie  (met Griekse hapjes & apéro) en meet & greet bij de première (2 pers) + Lid Amicale

Als het laatste vat is afgesloten en de film helemaal is ingeblikt, willen we met de klanten en muzikanten van ‘La Rose Blanche’ dit verhaal overal gaan brengen, van volkscafé’s, parochiezalen, culturele centra tot in de cinemazalen. Hiervoor hebben we volgend aanbod:

  • Voor 450 euro doet de regisseur u zijn verhaal over zijn ervaringen met Molenbeek en film: screening + gesprek met regisseur
  • Voor 1.200 euro komen wij met klanten en muzikanten de film voorstellen tijdens een avondvullend programma (exclusief voor slechts 10 voorstellingen)
  • Voor 2.500 euro: wordt co-producent/sponsor. Contacteer ons om  dit concreet af te spreken.

Maak deel uit van dit nu al legendarisch verhaal! Volg ons via facebook om op de hoogte te blijven van al onze activiteiten.

http://www.ploef.eu/