Knust Festival

/ Knust-collectief

4 growfunders willen graag vrijwilliger zijn van dit project!

Owner

/ Knust-collectief

Léon en Simone Knust vormen een kunstenaarskoppel dat gedreven wordt door het idee van het totaalkunstwerk, geliefd in de “art nouveau” en overgenomen door het Bauhaus, maar tegenwoordig enigszins vergeten.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 01/04/2019

Knust gaat een nieuwe leven geven aan een voor de afbraak bestemd gebouw. Het festival wil een momentopname zijn van de hedendaagse Brusselse creatie. Er worden meer dan 100 artiesten uitgenodigd! Het enige wat ontbreekt, is jullie aanwezigheid.

De oude Dépot-Design is er klaar voor om de artistieke projecten in een participatieve context te verwelkomen: het gebouw is toegankelijk, zet Brussel prachtig in de kijker en biedt tal van mogelijkheden. Het festival wil alle kunsten met elkaar verbinden en ervoor zorgen dat ze onder één dak kunnen samenkomen, zich met elkaar vermengen, met elkaar in dialoog treden en elkaar kunnen beïnvloeden.

Dit festival is innovatief en toegankelijk, open voor iedereen, in het hart van Brussel!

Het Knust-collectief is een onafhankelijk collectief zonder commercieel oogmerk. Het wil met dit festival alle middelen aanwenden om de artiesten die meewerken aan het project gratis te promoten. Als je een autonoom project wilt ondersteunen, beheerd door en voor de kunst, dan is dit festival iets voor jou. Bovendien heb je recht op mooie tegenprestaties.

Het festival gaat door van 04 mei tot 2 juni 2019. Het publiek wordt uitgenodigd om zich elk weekend in het totaalkunstwerk van het depot te verdiepen.

De festiviteiten vinden plaats in het vroegere Depot Design, op wandelafstand van het MIMA en Kanal, een ideale plaats in een dynamische en centraal gelegen wijk. Het gebouw beslaat ongeveer 2500 m2.

 

Elk project vergt investeringen voor de festiviteiten beginnen. Knust heeft nog geen aanvangsbudget maar moet dat wel ergens vinden om bepaalde bestellingen te plaatsen. Om de kosten te drukken, gaan we bij tal van verenigingen langs om van hen eventueel materiaal te lenen en zo onze kosten zo laag mogelijk te houden.

Met jouw bijdrage (delen op sociale media, aankoop van een kleine of grote tegenprestatie, vrijwilligerswerk …) help je bij het opzetten van een ambitieus project dat een nieuw standpunt inneemt over de aanwezigheid van kunst in onze steden.

Dit zijn onze tegenprestaties:

10 €> Knust friend

Uw naam op de bedankingslijst, een toegangsticket voor overdag.

20€ > Knust Fan

Uw naam op de bedankingslijst,2 tickets voor het festival.

30€ > Knust Super Fan

Uw naam op de bedankingslijst, een ticket voor een weekend van het festival, een fanzine, met alle werken van het festival, foto's en interviews.

50€ > Knustofiel

Uw naam prominent op de bedankingslijst, 2 tickets voor een weekend van het festival. Een fanzine, met alle werken van het festival, foto's en interviews.

100€ > Knust Schenker

Uw naam op de bedankingslijst! De Pass Ultiem voor 1 persoon (de Pass Ultiem geeft toegang tot het hele festival)! Een fanzine, met alle werken van het festival, foto's en interviews. Een toegangsbezoek aan een generale repetitie. Een subliem KNUST t-shirt

200€ > Knust Mecenas

Uw naam prominent op de bedankingslijst! De pass Ultiem voor 2 personen (de pass Ultiem geeft toegang tot alle evenementen). Een fanzine, met alle werken van het festival,  foto's en interviews.Een toegangsbezoek aan een generale repetitie. Een subliem KNUST t-shirt. Een maaltijd op de plaats van het festival met de organisatoren.

500€ > Knust Oppermecenas

Uw naam prominent op de bedankingslijst! The Ultimate Pass voor 2 personen (de Ultimate Pass geeft toegang tot alle evenementen gedurende de dag en de avond)! Een fanzine, met alle werken van het festival,  foto's en interviews. Een toegangsbezoek aan de generale repetitie van een van de evenementen. Een subliem donor KNUST t-shirt. Een maaltijd op de plaats van het festival.Ultra select gift: het gouden boek van het festival!

 

-------------------

http://knustfestival.be