Bouw mee aan de eerste zadenkiosk

/ Kiosque à Graines

Dit project is beëndigd op 18/12/2016

Een mobiele kiosk om de bewoners van de Brusselse wijken aan te moedigen zelf een moestuin aan te leggen.

Ons collectief wil de Brusselaars helpen om een eigen moestuin aan te leggen, zelfs op een klein stukje grond.

Dat doen we in het Pocket Park Laneau in Laken, waar 25 inwoners van de Bockstaelwijk alles te weten komen over het telen van groenten in de stad, in samenwerking met Le début des haricots. Elke deelnemer heeft een bak van 2 m².

Vandaag willen we een stap verder gaan en nog meer inwoners helpen. Daarom willen we de zadenkiosk bouwen, een mobiele kiosk die door de wijken rijdt om de Brusselaars advies te geven (in eerste instantie in Laken en Molenbeek). De zadenkiosk wordt een ontmoetingspunt voor iedereen die zijn of haar eigen groenten wil kweken. We zullen er zaden uitdelen, de mensen advies, tips en trucs meegeven, opleidingen geven, iedereen kan er zijn ervaringen delen, we zullen er groenten kweken enz. Het wordt ook een gezellige plek waar mensen van alle leeftijden en uit alle culturen samenkomen tijdens feestjes die in het teken staan van ‘Good Food’.

Wat moet u nog weten voor u ons steunt? Ons project sluit aan bij de Brusselse strategie die ernaar streeft dat 30 % van de bewoners in de komende jaren een deel van hun voedsel zelf produceert. We hebben financiële steun gekregen van het Gewest om de uitbater van de kiosk aan te werven … Nu moeten we die nog bouwen ;-) en we zouden uw hulp heel erg op prijs stellen.

Met het geld zullen we de elektrische bakfiets kopen, de designers betalen en het nodige bouwmateriaal aankopen.

In ruil voor uw steun kunnen we u enkele mooie attenties bieden (ideaal als kerstcadeau – we sturen u half december een pdf met foto’s en meer informatie over uw attentie, om onder de boom te leggen):

  • 10 EUR: een dikke merci + punchy aperitief uit de moestuin tijdens het openingsfeest van de kiosk in de lente van 2017
  • 20 EUR: een dikke merci + aperitief + 3 zakjes biozaden (Blonde van Laken, tomaten ‘Potager de Vilvorde’, bonen ‘Koning der Belgen’) + uitgebreide fiche ‘Ik begin een stadsmoestuin’
  • 50 EUR: een dikke merci + aperitief + 3 zakjes biozaden + couscous voor 2 personen in het Pocket Park Laneau aan een grote gezellige tafel
  • 95 EUR: een dikke merci + aperitief + 3 zakjes biozaden + cursus van 2 uur ‘Ik begin een stadsmoestuin’ voor 4 personen (vertrek met uw eigen minimoestuin)
  • 230 EUR: een ‘Good Food’-moment onder vrienden: cursus van 2 uur ‘Ik begin een stadsmoestuin’ voor 4 personen (vertrek met uw eigen minimoestuin) + degustatie van biowijnen en een oosterse mezze, samen met onze partners Settebello en Horia
  • 800 EUR: de zadenkiosk komt langs in uw bedrijf of uw zaak voor een evenement rond Good Food. Neem contact op met ons.

Ook een dikke merci aan Jean-Rodolphe Dussart voor de schetsen van de kiosk. En aan Choux de Bruxelles (www.choux.net) voor het filmpje. Ze hebben geweldig werk geleverd!

https://www.facebook.com/Le-kiosque-à-graines-1017000144984562/