Zomers kamperen in hartje Leuven

/ KAMPING KONTAKT

6 growfunders willen graag vrijwilliger zijn van dit project!

Owner

/ KAMPING KONTAKT

Wij zijn een groep van zeven enthousiaste jongeren. Als vrijwilligers werken we samen aan KAMPING KONTAKT & delen we onze voorliefde voor kamperen én onze stad Leuven.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 05/07/2019

Een vakantiebeleving dicht bij huis? Met aandacht voor buurt en planeet? Samen genieten van wereldse workshops op zonnige zomerdagen? Het kan allemaal op KAMPING KONTAKT! Zet je tent deze zomer tussen 10 juli en 4 augustus op in hartje Leuven & vertoef in onze stedelijke oase van rust.

WAAROM KAMPING KONTAKT?

De maatstaven voor een geslaagde vakantie lijken steeds meer te evolueren naar exclusiviteit, consumptie en fotogenieke locaties. Dergelijke vakanties zijn niet toegankelijk voor iedereen en hebben bovendien een negatieve impact op het milieu. Vakantie kan - wat ons betreft - ook op een laagdrempelige, budgetvriendelijke en klimaatneutrale manier beleefd worden!

We hechten ook veel waarde aan het stimuleren van ontmoetingen, het creëren van inspiratie, het nastreven van een stedelijk experiment en het samenwerken met lokale partners. Laat je op KAMPING KONTAKT verwonderen, ontsnap aan de alledaagse sleur en deel unieke ervaringen. Het is een alternatieve manier om Leuven te beleven.

 

HOE DAN?

Deze zomer willen we een unieke groene locatie midden in de stad Leuven, omtoveren tot een stedelijke pop-up camping. We slaan neer op de grasveldjes van de Philipssite, met prachtig uitzicht op de Abdij van Park. Je kan er komen overnachten met je eigen tent, of je kan er bij ons een lenen. Eens je uitgeslapen bent, hoef je je bij ons niet te vervelen. We bieden heel wat inspirerende activiteiten aan, zoals workshops, sportsessies, optredens en een spetterend openingsfeest. Verder geloven we dat onze gezellige zomerbar en duurzame buurtkeuken de capaciteit hebben om jong en oud samen te brengen.

 

WAT KAMPING KONTAKT? 

Er zijn heel wat praktische zaken nodig om KAMPING KONTAKT zo toegankelijk en laagdrempelig mogelijk te houden. Zo denken we aan het minimaliseren van afval, het installeren van ecologisch sanitair, het gebruik van zoveel mogelijk lokale groenten en fruit voor in onze keuken. We willen ook investeren in duurzaamheid op sociaal niveau, door samenwerkingen aan te gaan met organisaties in de buurt & door een ontmoetingsplaats te bouwen voor buurtbewoners.

 

STEUN KAMPING KONTAKT

Wil je Leuven op een andere manier leren kennen? Wil je overnachten tussen het groen, maar midden in de stad? Of kan jij (of je bedrijf) je helemaal vinden ons gedachtengoed? Steun dan KAMPING KONTAKT! Je kunt onze eerste editie op drie verschillende manieren mee mogelijk maken:

·      Schenk een geldbedrag naar keuze in ruil voor een supersjieke attentie! Of stort een vrije bijdrage op BE77 7360 5693 6842.

·      Geen budget om ons financieel te helpen? We zijn ook nog op zoek naar vrijwilligers! Help mee aan de opbouw, schenk drankjes uit aan de toog, show je barbecuetalent, organiseer een workshop, … Stuur gerust een vrijblijvend mailtje naar vrijwilligers@kampingkontakt.be om te informeren naar de mogelijkheden.

·      Geen budget of tijd? Deel deze pagina met vrienden en familieleden die blij zouden worden van een knusse overnachting op KAMPING KONTAKT!

 

www.kampingkontakt.be
www.instagram.com/kampingkontakt
www.facebook.com/kampingkontakt