Een kakeltuin voor jou en mij!

/ Dames & heren, appelen & peren: Steun ons!

Owner

/ Dames & heren, appelen & peren: Steun ons!

Vzw Kinderhuis Kakelbont is al 35 jaar in de weer met kinderopvang. Wij focussen op huiselijkheid, kleinschaligheid (max 30 kindjes in 3 leefgroepen), zelfredzaamheid, buiten spelen, diversiteit en respect voor het groeipad van elk kind. De vzw bestaat uit ouders, ex-ouders en (ook al) grootouders. Op onze oude plek hebben we een collectieve bakoven waar buren en vrienden op vrijdag brood bakken, maar die kan niet mee. Ons engagement voor het dorp willen we nu verzilveren met de tuin die kan uitgroeien tot een buurttuin. Op de foto zie je de huidige Raad van Bestuur vlnr Annelies, Annemie, Brecht, Katleen, Senne, Lieve.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 08/06/2019

Kakelbont is een huiselijk kinderdagverblijf in Herent, Veltem-Beisem. Al vijfendertig jaar helpen we kinderen tussen 0-3 jaar de wereld te ontdekken. Er zit sleet op ons (huur)plekje en daarom bouwen we aan een nieuw warm nest verderop in onze straat. We dromen ook van een heerlijke KAKELBONTE TUIN.

Kakelbont is groen en Kakelbont is buiten spelen!

We spelen heel graag buiten in Kakelbont. Heel-super-ongelooflijk-ontzettend-mega graag. Weer of geen weer.

Ontdekken, spelen, slapen, lezen, eten, ravotten... wat binnen kan, doen we ook buiten. Daarom dromen we van een natuurlijke, avontuurlijke, groene maar ook veilige KAKELTUIN voor onze kruipende en stappende Kakelbonters.

Met hoekjes waar onze pagadders naar een verhaaltje kunnen luisteren, een kampje kunnen bouwen, zich kunnen verstoppen of rustig kunnen spelen met stokken, nootjes, bladeren en gras. Met een ontdekkingspad, een speelheuvel, een blotevoetenpad, een trapfietsbaan, een hut en een tunneltje en nog veel meer. Met fijne plekjes voor onze Kakelbonters maar ook voor andere bewoners: vogels, egeltjes, vlinders, slakken, miertjes… alles wat beweegt en waar we met veel verwondering naar kunnen kijken.

 

Een tuin voor jou, een tuin voor mij

En als we dan zo verder dromen, dan wordt de kakelbonte tuin ook een buurttuin. Een 'tuin in het dorp' waar we met de buurt samen kunnen komen om iets te vieren, te feesten, om te (moes)tuinieren, om te spelen en te ontspannen. Daarom plannen we met één oog op de toekomst en denken we bv aan een lichtjesslinger en waterkraantjes tot achter in de tuin, aan zitbanken en zithoekjes! En alle andere nuttige voorzieningen zodat  de KAKELTUIN een tuin wordt voor de buurt, voor jou en mij!

Please, pretty please: dames & heren, appelen & peren, mama’s, papa’s, opa’s, oma’s, meters & peters, buren & burgemeester, helpen jullie ons om onze droom te realiseren?

Om dit project rond te krijgen, hebben we 15.000€ nodig voor:

  • een groen terrasje bij elke leefgroep
  • een verhard maar waterdoorlatend fietspaadje doorheen de tuin
  • speeltuigen in hout en lage hangmatten tussen de fruitbomen
  • een heuvel om af te roetsjen
  • een buitenrestaurantje met een afdakje voor als het (maar) een beetje regent en om te schuilen voor de hete zomerzon
  • een tunneltje door een hut van wilgentakken
  • boomschors op de paadjes en in hoekjes en gaatjes
  • een aantal bomen voor schaduwplekjes
  • waterkraantjes, stroom en een lichtjesslinger van vooraan tot ver achteraan in de tuin
  • de (veilige) omheining in speelse natuurlijke materialen

Doe je mee? Om je te bedanken hebben we leuke beloningen zoals kinderkunstkaartjes, poster, verjaardagskalender, een gymsessie voor baby en (groot)ouder of het peter-/meterschap van een boom of speeltuig in de Kakeltuin. Kijk even hiernaast.

Steun dit project. Bedrijven kunnen de donaties fiscaal inbrengen, wij zorgen voor een factuur. Mail ons op info@kakeltuin.be.


Met de steun van