Kaaicouture

/ Het naaiatelier voor iedereen!

Owner

/ Het naaiatelier voor iedereen!

Hallo, ik ben Molly. Mijn doel is om twee van mijn vaardigheden te combineren en te delen: lesgeven en naaien, en tegelijk werken met Brusselaars om van Brussel een nog betere plek voor iedereen te maken.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 30/06/2019

Kaaicouture is een naaiatelier, waar de deuren voor iedereen openstaan. Waar je vandaan komt of hoeveel geld je in je broekzak hebt, maakt niet uit: iedereen is welkom om er te komen leren en oefenen. Kom vanaf de herfst naar Allee du Kaai, ontmoet er andere Brusselaars en leer naaien!

Ik hou van Brussel en van naaien...

Kaaicouture is een naaiatelier in Brussel, waar mensen uit alle delen van de stad en met de meest uiteenlopende achtergronden samenkomen met een gemeenschappelijk belang of doel: vaardigheden opbouwen en kleding maken waar ze zich goed in voelen.

Brussel is een echt multiculturele stad. Wist je dat meer dan 60% van de inwoners van deze stad in het buitenland geboren is? In elke straat van Brussel hoor je talen van over de hele wereld. Ik kom uit de woestijn van Arizona. Ik woonde vroeger in Molenbeek en nu woon ik in Schaarbeek. Ik geef Engelse les aan de Europese school in Sint-Lambrechts-Woluwe. Mijn partner komt uit een Belgisch dorp. Ik woon en werk bij mensen die om zoveel redenen als er mensen zijn hun plaats van herkomst hebben geruild voor Brussel. Ondanks al onze verschillen hebben we als mensen ook ontzettend veel gemeen. Velen van ons delen een nieuwsgierigheid, een talent of een verlangen om dingen met onze handen te maken; om de ambachten van onze grootouders te leren; om bewust afstand te nemen van goedkope, snelle mode en naar een duurzamere levensstijl over te schakelen of gewoon handgemaakte kleren te naaien in een aangename omgeving.

Kaaicouture is een naairuimte, waar Brusselaars van alle achtergronden en niveaus elkaar kunnen ontmoeten, samen leren en dingen maken. Allee du Kaai heeft al een stevige reputatie opgebouwd als een ruimte in Brussel waar iedereen die om welke reden ook wil binnenstappen, welkom is. Het is dan ook een perfecte plek voor dit project.

Kaaicouture in een notendop:

Ik geef naaiworkshops in Allee du Kaai. Ik sta klaar om te coachen en les te geven in een uitgerust naaiatelier. De workshop is toegankelijk voor iedereen in Brussel. Een aanbevolen schenking helpt als richtlijn, maar iedereen is welkom om te betalen wat hij of zij kan of wil. Of je nu een beginneling bent of al wat ervaring hebt, dat heeft geen belang. Je kunt elke week komen om alle knepen van het vak onder de knie te krijgen, maar ook gewoon eens een keer binnenstappen om te leren hoe je je jeans kunt herstellen. De bedoeling is dat we elkaars talenten ontdekken en leren uit de ervaring van anderen. Hopelijk ontmoeten we veel nieuwe mensen, leren we nieuwe vaardigheden en maken we nieuwe vrienden.

We hebben jouw hulp nodig!

Om van Kaaicouture een werkatelier te maken waar het leren van nieuwe vaardigheden praktisch, aangenaam en comfortabel is, moet ik investeren in nieuwe naaimachines, gereedschap en tafels… Alles wat je in een goed uitgerust naaiatelier verwacht.

Schenkingen zijn ook welkom! Ik zou enorm opgezet zijn met schenkingen van machines, stoffen, strijkijzers, stoffen, gereedschap, meubels en stoffen. Oh, en had ik al gezegd dat we ook stoffen kunnen gebruiken? Klik op de knop bovenaan om me te contacteren.

Beloningen:

  • € 10: Je wordt uitgenodigd op onze lanceringsparty! Kom mee ons succes vieren. Neem een vriend of vriendin mee, eet een hapje en neem een drankje. Ontmoet me en ontdek waar het naaiatelier gevestigd zal zijn.
  • € 30: Kom naar de lanceringsparty en krijg je eerste les op kosten van het huis.
  • € 60: Kom naar de lanceringsparty en krijg je eerste twee lessen voor jezelf en een vriend of vriendin. Dat zijn 4 lessen in totaal!
  • € 100: Kom naar de lanceringsparty! Bovendien krijg je een handgenaaide origamitas om je snacks of lunch mee te pakken of om je boodschappen te doen in no-waste shops. Je zult er al snel nog eentje willen. Daarom krijg je ook twee gratis lessen voor jou en een vriend of vriendin. Zo kun je allebei komen leren hoe je die leuke tas zelf kunt maken!
  • € 200: Kies tussen twee opties: Co-host je eigen atelier in Allee du Kaai! Ik begeleid jou en 5 vrienden of vriendinnen bij een project tijdens een halfdaagse workshop. Ik zorg voor koffie en snacks en op het einde van de dag neem je je eigen creaties mee naar huis. Of Maak je eigen beloning! Kom naar de lanceringsparty en krijg je eerste zes lessen op kosten van het huis.
  • € 300: Naaiworkshop van een hele dag op een door jou gekozen locatie Laten we samen een plan uitwerken om je idee tot leven te wekken!

Woon je in het buitenland? Allereerst hartelijk dank voor het vertrouwen en de gulle steun! Ik zorg ervoor dat je een concrete beloning krijgt, die je vrijgevigheid waard is!