JOUWAiii - Festival van traditionele Afrikaanse spelen

/ Speel samen, leef samen

Owner

/ Speel samen, leef samen

Serigne, van Senegalese afkomst, is zeer actief geweest in de culturele sector in zijn land. Al bijna 15 jaar is hij manager van verschillende artiesten in de muziekwereld. Sinds zijn aankomst in België wil Serigne soortgelijke projecten in de sociaal-culturele sector ontwikkelen en via de Bamba-opleiding kan hij een project uitproberen dat de Afrikaanse cultuur als een instrument inzet om gemeenschappen, Afrikanen en Belgen bij elkaar te brengen.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 23/12/2018

Het festival "JOUWAIII" en de voorgaande animatieworkshops proberen het culturele erfgoed van traditionele Afrikaanse spelen te beschermen en de verschillende Brusselse gemeenschappen samen te brengen. Het doel is om samen te spelen om beter samen te leven.

Brussel zit vol met verschillende culturen. Deze diversiteit kan ons leven verrijken, maar soms neemt het ons weg door angst voor het onbekende. Het collectief JOUWAIII wil graag mensen rond spelen verzamelen om sociale banden te versterken.

Wat is JOUWAIII?

Ons doel is om een platform te creëren voor ontmoeting, uitwisseling en delen van cultuur via traditionele Afrikaanse spelen. Aan de ene kant willen we de rijkdom van dit erfgoed behouden en de waarde van traditionele spelen benadrukken, dat in de eerste plaats het creëren van sociale linken als doel had. Anderzijds willen we de sociale cohesie ermee versterken.       

                                                    

De realisatie van dit project zal tot leven komen tijdens het JOUWAIII Festival dat zal plaatsvinden op 4 en 5 mei 2019, tijdens de Internationale Dag van Samenleven in Vrede.

19 Afrikaanse landen hebben hun aanwezigheid al bevestigd en iedereen heeft ten minste één bordspel voor volwassenen en één spel voor kinderen. Voor het festival zullen al enkele workshops georganiseerd worden om groepen te sensibiliseren om in het publiek te komen spelen. Deze workshops laten toe om een  voorsmaakje van het festival te geven, om publiek te mobiliseren en om informatie te verspreiden.

We hebben al goede vorderingen gemaakt met de financiering, maar we missen nog steeds een aanzienlijk bedrag! Daarom hebben we je nodig om het festival tot een succes te maken!

Waarom hebben we dit bedrag nodig?

  • Om workshops over de spelen te organiseren vóór het festival om mensen te sensibiliseren.

  • Om de animators van de spelsessies, die experten zijn, te betalen.

  • Om spelen te bestellen uit Afrika die voor het festival zullen worden gebruikt tijdens de workshops, tijdens het festival en daarna voor de kleine bibliotheek van Afrikaanse spelen.

  • Deze spellen zullen worden gebruikt voor bewoners van verpleeghuizen en scholen en voor straatanimatie.

  • Realisatie van een leerinstrument rond de spelen omdat elk spel een zeer belangrijk sociaal aspect heeft.

 

En wat krijg je terug?

10€ = Een uitnodiging voor een speciale spelavond in kader van het festival + een drankje.

25€ = 2 uitnodigingen + 2 drankjes + 1 Jouwaiii-tas.

50€ = "Awale" bordspel  + 1 uitnodiging voor een speciale spelavond. 

      

 

80€ = YOTE bordspel (gemaakt van leer en terracotta) + een Jouwaiii tas + 1 uitnodiging voor een speciale spelavond

       

 

100€ = FANARONA-bordspel (uit Madagascar) met instructies + 1 uitnodiging voor de speciale spelavond

    

 

300€ = 2 spelen naar keuze + een aangepaste animatie voor je vrienden of je personeelsfeest voor 10 personen + 10 Jouwaiii-potloden + 1 uitnodiging voor de speciale spelavond

500€ = 3 spelen naar keuze + een aangepaste animatie voor 20 personen + 20 zakken Jouwaiii+ 1 uitnodiging voor de speciale spelavond

700€ = Neem contact met ons op en we zullen een gepaste reward vinden.