Exploring (personal) space

/ In her skin

Owner

/ In her skin

In her skin begon met de kunstzinnige spinsels van socioloog en liedjesschrijver Fleur en socioloog en ontwerpster Sabine, maar als snel kwam singer-songwriter Marie erbij, en architect Rosie en organisatrice Anaïs en singer-songwriter Chloë en schrijver Candice en muzikant Clementine en schilders Ethel en Malyqa… En de familie groeit alsmaar verder.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 28/11/2019

In een walking performance onderzoekt het collectief In her skin via muziek, taal, beeldende kunst, dans en ontwerp samen met het publiek ervaringen en ideeën van vrouwen rondom persoonlijke en publieke ruimte in de stad. Help ons om dit evenement te realiseren en vrouwelijke artiesten te steunen.

Het begin

Soms moet het toeval je een handje helpen. Alhoewel, was het wel toeval dat we elkaar ontmoetten? Begin 2019 kwamen we elkaar tegen op feestjes, in discussiegroepen, bij optredens, via vrienden en activiteiten. We ontdekten onze gezamenlijke interesses: kunst, de publieke ruimte en experimenteren met vorm.  En onze andere gemeenschappelijke factor: we zijn allemaal vrouw.

Het idee begon te broeien om een format te vinden waarin we aan vrouwelijke artiesten – vooral muzikanten in eerste instantie - een podium geven en daarmee bijdragen aan de diversiteit van het Brusselse kunstenlandschap. Terwijl het project zich ontwikkelde werd onze groep steeds multidisciplinairder en zo werd langzaam maar zeker het collectief In her skin geboren.

Wat we gemeen hebben is dit: een sterke betrokkenheid bij sociale vraagstukken en als medium om ons perspectief te delen gebruiken we kunst. We willen met onze artistieke producties mooie ervaringen creëren, vrouwen stimuleren om publieke ruimte in te nemen en kunst maken die gaat over onderwerpen waarmee we allemaal te maken hebben.

 

De zoektocht

We zeiden het al, experimenteren met vorm. We zoeken samen naar manieren om onze verschillende vrouwelijke talenten te gebruiken om een mooi artistiek evenement neer te zetten en daarbij ook nog eens over betekenisvolle onderwerpen te praten. We denken dat het delen van heel verschillende ervaringen bijdraagt aan meer begrip onderling en dat kunst hiervoor bij uitstek geschikt is; zo kunnen we de emoties aanspreken en gaan mensen op een meer persoonlijke manier een gesprek aan.

Individu per individu, toffe vrouw per toffe vrouw, artiest per artiest boorden we steeds meer disciplines aan. Nu zijn we een groep die bestaat uit singer-songwriters/muzikanten, schilders, dansers, schrijvers, ontwerpers en organisatoren. Het interessante is dat dit hele creatieve traject ook voor ons een leerproces is; we gaan met elkaar in discussie over sociale vragen die ons nauw aan het hart liggen, maken plezier en helpen elkaar. We zijn een groep geworden die de leden steunt in hun (artistieke) ontwikkeling en we willen via onze kunst ook een dialoogproces aangaan met een publiek.

 

De performance

Dit gaan we voor de eerste keer doen door op 29 en 30 november (van 19:30 uur tot 00:00) een multidisciplinair artistiek parcours te organiseren, een ‘walking performance’, in de grote ruimte van Biestebroekbis, onder de Academie Beeldende Kunsten Anderlecht. Het publiek wordt uitgenodigd om actief te zijn en onderdeel uit te maken van de voorstelling; aanwezigen wordt gevraagd om te luisteren, te kijken, te wandelen en flaneren, zich van zijn/haar gevoel bewust te worden, te reageren en in gesprek te gaan. Het publiek legt een traject door de grote, donkere ruimte af en komt muzikanten, schilders, dichters en dansers tegen. Allemaal vrouw en stuk voor stuk onderzoeken ze in de voorstelling ‘exploring (personal) space’ samen met het publiek vragen over persoonlijke ruimte, publieke ruimte en hun ervaringen hiermee. Daarna eindigen we de avond samen in feestelijke sferen.

 

Jouw bijdrage

Niet alleen nodigen we je heel graag uit om deel te nemen aan onze voorstelling, ook kunnen we voor dit evenement de nodige financiële steun gebruiken. We willen onze artiesten op een juiste manier waarderen en ze betalen, we zullen een geluidsinstallatie huren, technische mensen vergoeden, promotiemateriaal ontwerpen en drukken en alle logistiek bekostigen om er voor ons publiek een memorabel en tof evenement van te maken. Overigens is toegang gratis, maar werken we met inschrijving. Op die manier is ons project voor iedereen toegankelijk. Voor je bijdrage aan onze crowdfundingcampagne willen we je op een gepaste en leuke manier bedanken. Hoe, dat kun je hiernaast lezen bij de beschrijvingen van de rewards die we bij elk bedrag voorzien hebben.

Mochten we meer steun ontvangen dan ons doelbedrag, dan weten ook daarmee zeer goed wat te doen; het wordt geïnvesteerd in het creëren van een meer permanente structuur rondom In her Skin, zodat we ook in de toekomst vrouwelijke kunstenaars kunnen ondersteunen.

Alvast erg bedankt voor je bijdrage en tot eind november! Volg ons op Facebook ondertussen!