Ilias Benkaddour - Doelstelling: Tokio 2020

/ Ilias Benkaddour

Owner

/ Ilias Benkaddour

/Coaches; Kevin en ik hadden de kans om Ilias te ontmoeten in oktober 2018, we waren onder de indruk van de vastberadenheid van ilias om al een paar maanden na zijn ongeluk terug te komen. Voormalig Boxer Ilias heeft fysieke capaciteiten die ons snel in staat stelden om de doelstelling van Tokio en Dubai 2019 op te zetten. Vandaag, na maanden van moeilijkheden bij het verkrijgen van apparatuur "matig aangepast" aan ilias, doen we een beroep op solidariteit om Ilias in staat te stellen om apparatuur op maat aan te schaffen waarmee het zijn doelstellingen onder de beste omstandigheden kan bereiken.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 15/11/2019

Wil je Ilias helpen zijn droom te realiseren? Doe mee aan het avontuur en draag bij aan de aankoop van de pro uitrusting die hij nodig heeft om de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020 te bereiken! 

Een wedergeboorte, 

Mijn verhaal; Mijn naam is Benkaddour Ilias, ik ben 25 jaar oud en Belgisch-Marokkaans. Op 1 augustus 2018, tijdens mijn vakantie in Marokko, was ik het slachtoffer van een ongeval. Ik stond op de stoep toen iemand de controle over zijn auto verloor. Mijn been was verbrijzeld, waardoor ik 3 liter bloed verloor.

Na een paar dagen ziekenhuisopname in Spanje werd ik overgeplaatst naar België en meer bepaald naar het CTR (Traumatologie- en Revalidatiecentrum).

Daar had ik al snel mijn prothese, een essentieel element om weer te kunnen lopen en dus mijn autonomie.

Mijn wedergeboorte; ik vond mezelf als een pasgeborene die alles opnieuw moest leren om te lopen.

Het was tijdens deze revalidatie dat ik mijn coach, Kevin Jehasse Handisport, ontmoette. Hij stelde me het sportprogramma voor en ik ontdekte atletiek, die werd gegeven door François Mng. Atletiek was mij onbekend voor mijn ongeval, maar ik heb geleerd om ervan te houden en vandaag is het mijn ware passie geworden. Ik train 3 tot 4 keer per week met als doel om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.

Mijn doel; 

Mijn huidige sportieve doelstelling is om deel te nemen aan het Wereldkampioenschap atletiek in Doha in november 2019 en waarom niet, dromen van deelname aan de Paralympische Spelen van Tokyo in 2020.

Ik wil nogmaals mijn twee coaches François en Kevin, mijn trainingsvrienden, Léa, Mathieu, Tatou Tania, Remi, Jacques, maar ook de verenigingen die mij sinds het begin gesteund hebben, Royal White Star Athletic Club, ASCTR, Brussels Athletics handisport, CTR, CAP48 bedanken.

om nog maar te zwijgen van mijn geliefden......

Facebook

Ilias Benkaddour - para athletics

Royal White Star Athletic Club

 

iliasobjectif2020