This is not a Pop Song

/ Ictus

Owner

/ Ictus

Ictus is een Brussels hedendaags muziekensemble.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 30/01/2014

Ondersteun de creatie van een compositie voor een typische popmuziekbezetting en met de duur van een popliedje, maar dat vooral geen popsong is.

Ictus toert dit seizoen niet alleen door heel Europa met Anne Teresa de Keersmaekers succesvolle voorstelling Vortex temporum. De Brusselse muziekgroep geeft ook concerten zonder dans.

In februari en maart brengt Ictus het project This is not a Popsong. Voor dit programma verleent het ensemble aan vijf componisten de opdracht om géén popsong te schrijven. Hun uitdaging luidt: maak een stuk met een typische popmuziekbezetting en met de duur van een popliedje, maar laat het geen popsong zijn.

Ictus nodigt zijn publiek uit om mee te betalen aan het werk. Voor een luttel bedrag ben je mede-opdrachtgever van een stuk op het programma.

De componisten zijn:

  • Georges Aperghis : De grootmeester van het hedendaagse muziektheater stelt zijn favoriete Ictus-muzikant voor een vocale uitdaging: de waanzin voorbij.
  • Michaël Levinas : De Franse componist, in permanent strijd tussen sublieme klank en pure noise.
  • Eva Reiter : In haar anti-popsong vertolkt de Oostenrijkse componiste (en oude muziek-specialiste) zelf een tekst over de financiële crisis.
  • Jean-Luc Fafchamps : componist en Ictus’ pianist leidde lange tijd een dubbelleven als arrangeur voor popmuzikanten.
  • Eleanor Bauer : De Amerikaanse danseres en choreografe keert samen met haar muzikale sparring partner Chris Peck terug naar de 19e-eeuwse 'Parlour Song'.

http://www.ictus.be