Planten, raad en geluk!

/ De herboristerie van Louise

Dit project is beëndigd op 21/10/2018

In de herboristerie van Louise proberen we altijd een stapje verder te gaan! Om nog meer deel uit te maken van de dynamiek van ‘zero waste’, willen we jou zoveel mogelijk producten in bulk aanbieden! Samen streven naar een betere wereld en bovendien meer zorg dragen voor jezelf!

 

De Herboristerie van Louise zag het daglicht in januari 2017 met als doel een plek te creëren, open voor iedereen, waar raad gegeven wordt over alternatieve geneesmiddelen en verzorgingsmiddelen afhankelijk van jouw vragen en behoeften. Deze kleine winkel is gelegen in het hart van Sint-Gillis op de Paul Dejaerlaan, tussen het Van Meneenplein en de Barrière. Behalve het openen van een vaste plek willen we ook stilstaan bij thema’s als circulaire economie, duurzaamheid, ecologie en ethiek. Wij bieden in de winkel geneeskrachtige planten, essentiële oliën, voedingssupplementen, alsook ateliers om zelf schoonheids- en huishoudproducten te maken, maar vooral veel goede raad om zo goed en natuurlijk mogelijk voor jezelf te zorgen!

Om een stap verder te zetten binnen de logica van circulaire economie en om tegemoet te komen aan een groeiende vraag van onze klanten, willen we graag in onze winkel enkele producten in bulk aanbieden. Maar in echte bulk, dus rekening houdend met ‘zero waste’. We willen geen grote vaten vullen met kleine flessen, om te doen alsof. Samen met Bioflore, een Brusselse leverancier van essentiële oliën, plantaardige oliën, en hydrolaten, is het de bedoeling om deze producten in bulk aan te bieden. Dit zou een première zijn in Brussel en in onze sector. 

 

Illustratie: V.Matyn

Om dit te kunnen doen, hebben we een klein duwtje in de rug nodig, om te kunnen investeren in 2 vaten uit inox voor elk product. Dit aantal is nodig om een optimale rotatie te kunnen garanderen. Verder moeten we ook investeren in een eerste voorraad stock en enkele werken uitvoeren in de Herboristerie van Louise om plaats te bieden aan de vaten in onze schappen zonder dat ze barsten.Om een stap verder te zetten binnen de logica van circulaire economie, willen we graag in onze winkel enkele producten in bulk aanbieden.

  

Om je te bedanken voor je deelname in dit project, bieden we met liefde volgende rewards aan:

  • 10 € Een dikke merci, een leeg flesje/fiooltje en een goede kruidenthee speciaal voor jou naargelang je noden!
  • 30 € 1 leeg flesje + 1 plantaardige olie+ 1 Alinessence zeep
  • 60€  2 lege flesjes + 1 Hydrolaat + 1 plantaardige olie + 1 synergie (mengeling van essentiële oliën) voor de winter van bij Bioflore + 1 gezichtsmist van Indigene
  • 80€ 1 workshop met Bioflore om zelfgemaakte cosmetica te maken!
  • 100€ 1 workshop met Bioflore + 1 synergie (mengeling van essentiële oliën) voor de winter van bij Bioflore + 1 lippenbalsem Habeebee
  • 300€ 1 atelier voor 8 personen rond planten of cosmetica

                                                

                                                            

                                                                             

Een dikke merci voor uw steun in dit nieuw avontuur! Bedankt ook aan Village Partenaire, Groupe One, de gemeente Sint-Gillis en Atrium voor hun steun, de moed die ze geven om door te gaan en de deuren die ze openen om altijd een stapje verder te gaan!

http://www.herbodelouise.be/

 Video: Malkia Mutiri

Met de steun van :