GRUUN

/ Een Brusselse plantenwinkel & koffiebar

Dit project is beëndigd op 15/07/2018

GRUUN is goed voor iedereen. Voor mens, dier, thuis, op kantoor, op straat, in de stad. GRUUN zuivert de lucht & ziet er nog eens mooi uit ook! Al dat GRUUN in combinatie met heerlijke koffie: wat wil je nog meer? GRUUN maakt Brussel gruuner & gezelliger.

GRUUN is Brussels voor ‘groen’.

GRUUN wordt een combinatie van een plantenwinkel en koffiebar in hartje Brussel, op het pleintje Oud Korenhuis.

GRUUN wil Brussel groener maken, zowel in de plantenwinkel/koffiebar, als bij iedereen thuis. Laten we overal planten zetten. Dat kan in je kamer, appartement, op je balkon, vensterbank, geveltuin, … Groene vingers zijn niet nodig, daarvoor kan je bij GRUUN terecht.

GRUUN moet een plek worden waar mensen graag vertoeven. Ze kunnen er advies vragen over planten, snel een koffie drinken of net wat langer genieten van de groene oase in de stad.

Naast de winkel en bar zal GRUUN ook workshops organiseren zoals plantenverzorging, planten stekken, bloemschikken, macraméhangers maken, potten maken….

Na verloop van tijd krijgen beginnende kunstenaars de mogelijkheid om hun werk tentoon te stellen.

Waarom heeft GRUUN uw steun nodig?

  • We willen graag regenwater recupereren van het dak. Regenwater is het beste voor de planten & ook nog eens ecologisch. Hiervoor hebben we een degelijke installatie nodig in de kelder.
  • Een professionele koffiemachine voor extra lekkere koffie.
  • Het maken van het barmeubel & de gemeenschappelijke tafel.
  • Het opfrissen van de kelder, zodat er binnenkort leuke exposities kunnen plaatsvinden

GRUUN opent haar deuren rond eind mei/begin juni, maar er is nog wat werk aan de winkel. Hou zeker deze pagina, website, Facebook & Instagram in de gaten voor de effectieve opening!

https://www.gruun.brussels/

https://www.facebook.com/gruunbxl