Samen redden we het Zevensterbos te Schilde

/ Bos In My Back Yard – to buy

Owner

/ Bos In My Back Yard – to buy

VZW GREENPLEASE is een vereniging, bestaande uit een 15-tal leden uit Schilde en omstreken. Dokter, boomverzorger, advocaat, ondernemer, natuurgids, tuinarchitect, student,…allen zijn ze vertegenwoordigd in onze vereniging. Ongeacht de verschillende politieke, sociale, economische en religieuze standpunten, werken we samen aan een groene corridor. Ons bestuur, bestaande uit Eric Duponselle, Filip Helssen, Pascal Mallien en Ludo Verstraete, en de andere leden hopen met deze aankoop een startsein te geven voor gelijkaardige, eventueel aaneensluitende projecten! Hopelijk gesteund door burgers, ondernemers, bedrijven en overheid!

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 31/07/2018

Met aankoop van het Zevensterbos wil vzw Greenplease een mentaliteitswijziging veroorzaken! Vlaanderen telt nog vele, vaak zonevreemde, bossen die niet beschermd worden. We kunnen niet op de overheid wachten. Bossen zijn er immers voor iedereen. Bossen beschermen is een taak voor ons allen! WIJ TREKKEN DE KAR, DUWEN JULLIE MEE?

We gaan, vanuit onze eigen middelen, het Zevensterbos aankopen (1,7 hectaren groot). Het is gelegen op het kruispunt Schilde, 's-Gravenwezel en Wijnegem, eveneens is het een verbindingsstrook tussen grotere natuurgebieden waaronder De Zetten.

Bossen hebben een cruciale rol in de regeling van het klimaat. Ze zijn onmisbaar in de strijd  tegen CO2 en fijn stof. Daarom wordt ook dit bos door VZW Greenplease "gered" in de betekenis van "behouden", "sauveren","in veiligheid brengen".

We willen echter dat deze beweging van behou(t) door een ieder gedragen wordt. Growfunding is een middel om een breed platform te realiseren. We hopen dat ons project ook geld(t) als voorbeeldfunctie, zodat anderen ook bossen, liefst zonevreemd, gaan aankopen en koesteren.

We kopen het bos met eigen middelen aan, maar in de eerste fase komen we nog 5.500 € tekort. Daarom willen jullie betrekken! Voor elke donatie hier krijg je een unieke reward: milde schenkers kunnen beloond worden met een certificaat vanaf 10 euro, voor 40 euro wordt er een doosje met boszaden geschonken, voor 50 euro een duo ticket voor film in ’t bos, voor 100 euro schenken wij een VIP film arrangement voor twee, voor 250 euro planten wij een inheemse boom in je tuin en vanaf 500 wordt je naam in een paal gegrift aan de ingang van het bos. Voor nog meer contacteer je ons best en we bedenken samen iets!

>> www.greenplease.be

>> https://www.facebook.com/greenplease2970