Your alcohol free spirit, fresh in a bottle

/ Goutzi

€12.190van €12.000

150growfunders

102%
Steun dit project

Uw bijdrage wordt automatisch teruggestort als het project zijn doel niet behaalt.

Owner

/ Goutzi

Mijn naam is Tomas, ik ben van opleiding bio-ingenieur, afgestudeerd aan de KUL. In ben nadien vele andere wegen gaan bewandelen en ben tenslotte onder andere Brusselse filmproducent geworden. Maar recent ben ik ook teruggekeerd naar één mijn oorspronkelijke passie; het mixen en brouwen van dranken. Ik woon en werk al meer dan twintig jaar in Laken (op een boogscheut van Be-here).

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 06/12/2019

Goutzi is een sprankelende, friszure drank met een unieke gefermenteerde smaak, lokaal gebrouwen in Brussel, die als non-alcoholische aperitief of bij het eten kan geschonken worden.

Een tweetal jaren geleden kwam ik via een lijvig handboek over fermenteren in contact met de wondere wereld van kombucha. Als bio-ingenieur van opleiding keerde ik zo via een omweg terug naar één van mijn eerste passies; het brouwen en mixen van drankjes. De voorbije jaren heb ik volop geëxperimenteerd met verschillende brouwprocessen, op zoek naar een verfrissende en verrassende  non-alcoholische drank. Uit die passie is Goutzi geboren. 

De kombucha brouwen we met een levende Scoby (een symbiose van bacteriën en gisten). Door dit specifieke proces is de drank als het ware een foto van smaak, een momentopname in de tijd. De Scoby maakt tijdens het fermenteren verschillende zuren en vitamines aan. Dat maakt de dubbel gefermenteerde drank niet alleen vol van smaak en lekker om te drinken, maar ook zeer gezond. Vanwege zijn verwaarloosbaar laag gehalte aan alcohol (van 0,2% tot 0,5%) willen we met Goutzi een volwassen alternatief bieden voor bier, wijn of cider. Een verfrissende drank met een complexe smaak structuur die als aperitief, cocktail of bij het eten kan geschonken worden.

 

 

Een Brusselse Kombucha!

Voor de fermentatie gebruiken we één van de specifieke gisten van Lambik: de ‘Brettanomyces Bruxellensis’. Door de blootstelling aan wilde gisten en bacteriën afkomstig uit de Zennevallei, in tegenstelling tot de zorgvuldig gekweekte stammen in een laboratorium, krijgt deze kombucha een kenmerkende Brusselse smaak: droog en met een zure afdronk. Het is dat oude Brusselse brouwproces dat we op een nieuwe manier gebruiken en die een rijke, volwassen smaak geeft aan Goutzi. 

 

Met Goutzi willen we graag een kleine, lokale brouwerij opstarten in het gerenoveerde bedrijvencentrum Be-Here in Laken. We willen graag lokaal werken in een kringloopeconomie met oog voor duurzaamheid. Het zal in de ateliers van Fermenthings en de brouwerspub van La Source (in Be-here) zijn, dat we onze Goutzi zullen verdelen en verkopen. 

Wat hebben we nodig om te kunnen beginnen brouwen? 

Een paar stevige brouwketels, porseleinen fermentvaten, grote glazen weckpotten, wat meet- en testapparatuur en de vooral nodige tijd en zorg om de Scoby’s gezond en wel op te kweken. Daarom zijn we met deze crowdfunding gestart. Want u kan ons helpen deze eerste investeringen te overbruggen. Met uw bijdrage kunnen wij het nodige materiaal aankopen en beginnen te brouwen; om zo u en de lokale markt te voorzien van onze unieke, verfrissende Goutzi.

 

https://www.facebook.com/goutzi.kombucha/

www.instagram.com/goutzikombucha