Schapenkaas uit hartje Watermaal-Bosvoorde

/ Le Début des Haricots

Dit project is beëndigd op 27/02/2014

Vanuit een ecologisch, duurzaam en kwalitatief perspectief promoten we lokale landbouw waarbij we het consumeren opnieuw verbinden met het produceren.

In augustus 2012 zijn we met Le Début des Haricots gestart met een schapenkwekerij in het Brusselse Watermaal-Bosvoorde met het oog op de directe verkoop van biologische kaas. Vanuit een ecologisch, duurzaam en kwalitatief perspectief promoten we lokale landbouw waarbij we het consumeren opnieuw verbinden met het produceren.

Anderhalf jaar later zijn we zo ver om in de lente van 2014 van start te gaan met de productie en de verkoop van biologische schapenkaas (verse kaas, gekruide kaas, tome-kaas) en yoghurt. En aangezien onze schapen grazen op een appelboomgaard, produceren we als extraatje ook biologisch appelsap. Tegelijk zien we onze boerderij als een plek voor plezier, sensibilisering en educatie met participatie en burgerschap als belangrijke uitgangspunten. Neem alvast een kijkje op onze website en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe activiteiten (http://www.chantdescailles.be/).

Om onze kleine stadsboerderij af te werken, hebben we jouw (financiële) steun nodig. Onze 19 schapen staan reeds droog en warm, maar we hebben nog veel werk aan de winkel om de melkerij en het kaasfabriekje af te werken. De boerderij moet april 2014 immers voldoen aan strenge normen rond hygiëne en veiligheid.

Momenteel zijn de werklokalen nog een stoffige bedoening. Er ligt nog cruciaal werk op de kaasplank: elektriciteit en loodgieterij aanleggen, vloerbekleding plaatsen, inox werkmateriaal voor de kaasfabriek installeren,... Om deze broodnodige investeringen te kunnen doen hebben we jouw hulp nodig.

Alle steun, hoe klein ook, is welkom! Alvast bedankt!

http://www.chantdescailles.be/?page_id=68