Maintenant! : ensemble, construisons le monde de demain

/ Festival Maintenant!

Dit project is beëndigd op 29/09/2019

Het festival ‘Maintenant!’ vindt plaats van 25 tot 29 september in Louvain-la-Neuve. Gespreid over vijf dagen presenteert dit ambitieuze festival rond burgerinitiatieven en transitie bijna 200 activiteiten: optredens, films, concerten, debatten en workshops. We stellen concrete oplossingen voor aan de groeiende groep aan mensen op zoek naar zingeving.

Maintenant!: een onuitgegeven festival om de wereld van morgen te creëren.

Maintenant brengt burgerinitiatieven samen die werken rond transitie. Dit 5-daagse festival programmeert films, muziek, shows, workshops en debatten rond 5 thema's gerelateerd aan de ecologische, economische en maatschappelijke transitie. Een burgerfeest vol creativiteit en kleuren! 

Fantaseren, uitwisselen, feest vieren, deelnemen, creëren ... De tweede editie van het festival Maintenant! zal een ongelooflijke overvloed aan transitie-initiatieven presenteren. Tussen de shows / films / concerten enerzijds en debatten en workshops anderzijds zal plek gemaakt worden voor inspiratie en reflectie, om acties te ontwikkelen en toe te passen in het dagelijks leven. Omdat het tijd is om te handelen, Nu!

 

Het festival Maintenant! bestaat uit bijna 200 activiteiten (concerten, films, shows, debatten, conferenties en workshops). Headliners zijn: Rob Hopkins (VK), Peter Gray (VS), Sophie Rabhi (FR), François Gemenne (BE), Thierry Pardo (CAN), Thomas d'Ansembourg (BE), ... Maintenant! geniet een sterke zichtbaarheid, met name via haar mediapartners (RTBF, Le Soir, Imagine, TVCom, Canal C, Canal Zoom) en een duurzame sociale mediacampagne. In 2018, de eerste editie van het festival Maintenant deden 7.500 mensen mee. Dit jaar mikken we op meer dan 15.000 mensen tijdens het 5 daagse festival. Het volledige programma is online op www.festivalmaintenant.be.

Maintenant! wil ontmoeting creëren tussen burgers die al geëngageerd zijn en jongeren van 18 tot 25 jaar, met name de generatie van "Millenials", aanhangers van de deeleconomie die streven naar een wereld van samenwerking. Het zenuwcentrum van het festival bevindt zich op de Grote Markt van Louvain-La-Neuve. Alle buitenactiviteiten van het festival en de filmvertoningen zijn gratis. Sommige conferenties, concerten en activiteiten zijn toegankelijk voor een democratische prijs van 10 €.

De belangstelling voor het festival is zodanig groot dat we moeten reageren op de verzoeken van meer dan 200 initiatiefnemers. De kosten lopen dus behoorlijk op… Daarnaast willen we de belangrijkste evenementen filmen om zoveel mogelijk mensen te bereiken. 

Daarom hebben we jou nodig. Draag je steentje bij, zodat Maintenant! een collectief project is van begin tot het einde!

WE REKENEN OP U

 

festivalmaintenant