Fanfakids Go Strange again!

/ Centrum West-D’Broej / Met-X

Dit project is beëndigd op 18/03/2018

Fanfakids is een frisse groep ongeregeld en bestaat uit een twaalftal jongeren (tussen 7 en 15 jaar) die hun jeugdig enthousiasme omzetten in aanstekelijke ritmes. Het is de grootstedelijke muziekmix waarmee ze in hun thuishaven, het Brusselse buurthuis Centrum West, zijn opgegroeid en die ze dan ook met de grootste vanzelfsprekendheid op een nietsvermoedend publiek kunnen loslaten: niks pose, niks fake, eerlijk en energiek, recht in uw face! Net zoals vorige generaties Fanfakids wil ook de huidige groep op muzikaal avontuur naar West-Afrika in de zomer van 2018. Tijdens deze uitwisseling spelen ze, repeteren ze en treden ze samen op met jonge muzikanten in Togo en Benin. Steun ons!

De Fanfakids zijn een groep jonge muzikanten van jeugdhuis Centrum West-D'Broej in Molenbeek die muziekaal begeleid worden door vzw Met-X. De Fanfakids zagen meer dan 15 jaar geleden het daglicht tijdens de Zinnekesparade. Als echte Zinnekes zorgen ze mee voor een positievere beeldvorming en uitstraling over Molenbeek en de Brusselse jeugd. Ze laten over gans het land en ver daarbuiten zien dat Brusselse kinderen met verschillende culturele, sociale en economische achtergrond kunnen samenwerken met elkaar en met andere groepen kinderen. De Fanfakids zijn een voorbeeldfunctie voor andere Brusselse kinderen. Ze geven zelfs zelf workshops aan andere kinderen uit de buurt of de school.

De huidige generatie is ondertussen rijp om de grote uitdaging van een uitwisselingsproject aan te gaan. De vroegere subsidie-mogelijkheden bestaan niet meer en de meeste kinderen komen uit maatschappelijk kwetsbare omgeving, dus een financieel duwtje in de rug van het grote publiek zal ervoor zorgen dat het project echt mogelijk wordt! Voor hun vliegtuigtickets hebben ze zelf al aardig gespaard met hun jarenlange optredens. Voor de maaltijden gedurende hun verblijf van 3 weken kunnen we op de ouders rekenen. Maar we rekenen op jou voor overnachtingen, transport, workshops en uitstappen ter plaatse te financieren! In totaal zoeken we minstens nog 4000 €. Alles boven dit bedrag komt zeker ten goede van de Togolese of Beninese kinderen, die in nog moeilijkere omstandigheden leven.

Like, share en deel ons project!

www.fanfakids.be

www.facebook.com/fanfakids

www.instagram.com/fanfakids

http://www.met-x.be/nl/projecten/fanfakids-105.html