Fais-le-toi-même : een atelier voor iedereen!

/ Elise & Lucie

Owner

/ Elise & Lucie

Klasgenoten en ontwerpers Elise & Lucie begonnen 3 jaar geleden samen FLTM. Nu ze ondernemer zijn geworden, zijn ze vastbesloten om de creatie toegankelijk te maken voor iedereen!

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 25/11/2019

Steun de opening van Fais-le-toi-même op het Flageyplein! Een gezamenlijke eco-verantwoordelijke atelierruimte om te creëren, te bouwen, wekelijkse workshops te organiseren, met iets om te drinken en te eten en feestelijke evenementen voor volwassenen en kinderen in het hartje van Elsene!

Bij Fais-le toi-même creëren, knutselen, eten, drinken, werken en delen we al meer dan 2 jaar op een duurzame manier!  

FLTM is in de eerste plaats een gemeenschappelijke werkplaats waar u met behulp van gereedschappen, bergingsmaterialen en advies uw wildste projecten kunt uitvoeren. Je komt met een idee, werkt alleen, met een vriend of onze gids en leert de tools te gebruiken. Kortom, vergeet de Zweedse meubels en maak uw unieke en duurzame creaties!

U kunt ook groepslessen volgen in 4 categorieën: Ambacht, Zero Waste, Doe-het-zelf en Kunstzinnige Therapie. 

Onze waarden?

Kortom: fais-le toi-même wil het publiek sensibiliseren over eco-verantwoordelijke waarden en initiatieven. Het eerste grote doel van Fais-le toi-même is emancipatie door middel van manuele en creatieve vaardigheden.  Je consumeert meer verantwoord en je bent er trots op!

Ons tweede doel is het bevorderen van de circulaire economie en duurzaamheid in al onze activiteiten. Recycling, geen afval, eco-constructie, alles is aanwezig om te creëren en te produceren op een manier die de planeet respecteert! 

Nieuwigheden!

FLTM groeit! We zijn net verhuisd naar een nieuwe ruimte in het hart van Elsene, op het Flageyplein. Een grotere ruimte om u beter te kunnen ontvangen. Vind er alle activiteiten van FLTM, maar ook een "buvette" met drankjes en lekkernijen, een kindvriendelijke ruimte, creatieve samenwerking en een verrassend cultureel programma in samenwerking met andere verenigingen. 

Omdat je van bouwen en creëren honger krijgt! In samenwerking met Boentje Café, het befaamde 'zero waste coffee' in Brussel, bieden wij u drankjes, potten en zoetigheden aan op bij hen of om mee te nemen.

En creëren is voor grote en kleine handen! Frida, een coöperatie voor kinderen en ouders, zorgt ervoor dat de ruimte en de programmering voor iedereen toegankelijk zijn!Wandelparkeren, ouder-kind activiteiten, kindvriendelijke ruimte,..... 

Waarom hebben we je nodig?

Wij willen nu graag investeren in nieuwe tools om u nog beter te kunnen ondersteunen bij het opzetten van uw projecten. (Boormachines, schuurmachines, decoupeerzagen,....)

Dure kleine machines zijn ook nodig om goede drankjes te maken. (Koffiezetapparaat, sapcentrifuge, vaatwasser,....)

Wij vertrouwen niet alleen op uw vrijgevige en onbaatzuchtige zielen, maar kijken ook naar wat we u in ruil daarvoor bieden: 

-> Uitnodigingen voor onze openingsdag + 1 gratis drankje

-> Tickets voor onze groepslessen (een 3 uur durende workshop naar keuze uit 3 verschillende activiteiten)  

-> Abonnementen op de gedeelde workshop

-> De constructie van een meubel naar keuze uit onze collectie zelf te maken meubelen (plantenbak, krukje of robots)

-> En op maat gemaakte rewards voor de gulste onder u! 

Dus uitgeven en delen zonder te tellen! 

 

Volg ons ! 

http://faisletoimeme.be/