EUphoria

/ Black speaks Back

Owner

/ Black speaks Back

Dit project is geïnitieerd door Black speaks Back: Een Belgisch-Nederlandse Non-profit organisatie dat erop gericht is om jongeren met Afrikaanse roots te empoweren. Dit gebeurt aan de hand van online video’s. Met dit project werken wij samen met Wanlov the Kubolor (Ghana/Roemenië), als muzikaal directeur, co-schrijver & co-producent ; Broer en zus Robert-Jonathan (regisseur) en Nohely (script) Koeyers (NL/Curacao); art-director Bouba Dola (NL/Congo) en poëet Susu Amina (NL/Somalië). Verder hebben we een fantastische groep jongeren verzameld die klaar zijn om het witte doek te veroveren met hun zelfgeschreven nummers en choreografieën.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 22/04/2018

Black speaks Back maakt een urban musical, regelrecht vanuit het hartje van Europa. Ben jij klaar voor een Afro Futuristische trip naar ‘t einde van Europa? Zet je schrap en lees gauw verder!

Kunst is kracht, en daarom hebben we een film nodig die thema’s aan de kaak stelt die ons allemaal aanbelangen. Denk aan klimaatverandering, de wankelende EU na Brexit, een groter wordende verdeeldheid tussen burgers, wanhoopsmigratie en zo verder.. De allereerste Afro Futuristische musicalfilm omvat dit allemaal en is volledig gemaakt door Afro-Europese jongeren. Vergeet BLACK! EUphoria zet Brussel op de kaart zoals nooit eerder is gedaan. Het geeft ons een compleet andere kijk op interpersoonlijke, intercontinentale en zelfs intersoortelijke relaties. Dus waar wacht je op? Daar wil je toch zeker deel van uitmaken?!

Doorheen vijf korte verhalen stelt deze film een Europa voor vanuit het perspectief van de jonge Afrikaanse diaspora. We werken samen met de co-regisseur van ‘s Werelds eerste musical in het gebroken Engels: Emmanuel Owusu Bonsu (Ghana/Roemenië) heeft reeds internationale populariteit vergaard met de groep FOKN BOIS, maar ook als solo artiest (Wanlov the Kubolor). Hij helpt de jonge artiesten hun verhalen te transformeren tot een oprechte, poëtische en pittige musical dat thema’s als identiteit, discriminatie, milieu en vervuiling aan de kaak stelt.

Een groep zeer getalenteerde jonge Europeanen met wortels in verschillende Afrikaanse landen hebben zich maandenlang toegewijd aan dit project door middel van workshops, bootcamps en studiosessies. Deze film vertaalt hún liefde, angst en hoop voor de toekomst in de vorm van poëzie, rap, dans en zang. De première vindt plaats tijdens het NEXT GENERATION, PLEASE! Festival in BOZAR op 9 mei 2018, maar het échte werk moet nog beginnen. Daar hebben wij jouw hulp voor nodig!

We zijn halverwege! Een groot deel van het budget hebben we al verzameld, maar om het laatste deel van de productie mogelijk te maken, hebben we jouw hulp nodig.

Met een doelbedrag van €5.500,- kunnen we:

  • onze jonge artiesten uit alle hoeken van Europa laten overkomen naar Brussel en hen accommoderen tijdens de opnamedagen;
  • camera’s, licht- en klankmateriaal huren;
  • kostuums en make-up voorzien;
  • filmlocaties afhuren;
  • verplaatsingen tijdens de shoots bekostigen;
  • het geheel professioneel monteren en afmixen;
  • filmposters printen; en
  • alle musical liedjes tot een album maken.

Je kunt ons enorm helpen door te doneren. Hiermee kunnen we het laatste beetje inzamelen om deze belangrijke film tot een groot succes te brengen. In ruil daarvoor bieden wij rewards. Lees hiernaast wat we u kunnen bieden!


Met de steun van: 

    

https://www.facebook.com/blackspeaksback/