Niet-gemotoriseerd rondtrekkend festival !

/ Compagnie La Pigeonnière

€6.270van €5.500

111growfunders

114%
Steun dit project

Uw bijdrage wordt automatisch teruggestort als het project zijn doel niet behaalt.

Owner

/ Compagnie La Pigeonnière

Mbalou Arnould Mede-oprichter van de Cie La Pigeonnière, actrice, regisseur, violist en karavaan in opleiding.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 30/04/2020

Als tegengewicht voor een wereld waarin snelheid en efficiëntie de norm zijn geworden, trekken we te voet op pad! Help theatergezelschap La Pigeonnière om de Belgische wegen op te gaan met En Cavale, een niet-gemotoriseerd, rondtrekkend festival!

Festival En Cavale – 1e editie – juni/juli 2020
De bedoeling van het project is enerzijds om in landelijke gebieden een gevarieerd en origineel cultureel aanbod aan te bieden met vrije bijdrage, en anderzijds om vragen te stellen en te experimenteren op het vlak van mobiliteit.

Waarom?

Omdat het ons in deze tijd hieraan ontbreekt, willen we traagheid, wandelen en een zeker anachronisme gebruiken als stimulans om te creëren en te delen.

We willen niet alleen voor onze vrijetijdsverplaatsingen aandacht besteden aan onze ecologische voetafdruk, maar ook voor ons artistieke werk.

We willen een nieuw publiek aanspreken en dat publiek vooral de kans geven om met ons kennis te maken terwijl we heel traag bij hen voorbijkomen.

En we willen onze creativiteit anders invullen en nieuwe manieren bedenken om te spelen.

In de praktijk

Voor de eerste editie van het festival trekt een groep kunstenaars in de zomer van 2020 zes weken lang te voet, te paard of met de fiets de Waalse wegen op met een eigen podiumwagen en een kleine circustent, tegen een snelheid van gemiddeld 5 km/u (15 km/dag).

Overal waar ze halt houden, worden kleine voorstellingen/concerten/verhalen gepland. Het podium en de tent zullen tijdens de zomer 4 of 5 keer gebruikt worden voor een tweedaags festival, waarop het publiek voor een bewust vrije bijdrage twee voorstellingen te zien krijgt van La Pigeonnière en optredens van gastartiesten (concerten, verhalen, theater enz.).

Vooraf plannen we een samenwerking met lokale cultuurcentra en culturele organisaties om de bewoners op de hoogte te brengen van onze komst.

 

Waarmee?

De Cassius, de kleine rood-witte woonwagen waarin Mbalou Arnould, medeoprichtster van La Pigeonnière, woont en rondreist, zal worden omgebouwd tot een mobiel en flexibel podium!

 

Uw bijdrage
Om dit project mogelijk te maken moet La Pigeonnière investeren in materiaal en een beroep doen op de juiste mensen.

Het geld van de inzameling (€ 5500) is dan ook bedoeld voor de financiering van:

- de materialen om de circustent te creëren en de woonwagen om te bouwen tot een podium;

- het technische materiaal (licht en geluid, op batterijen en zonnepanelen);

- de kosten voor artiesten, decorbouwers en technici.

 

Een project van 

Gesteund door 

 

Volg ons ! 


 

https://lecollectiflapigeonniere.com/