Eco Truck: mijn kruidenierswinkeltje op school

/ Ecoteam VF

Dit project is beëndigd op 23/11/2019

Ondersteun het educatieve team van de VF en hun project: een caravan omtoveren tot een eco-verantwoordelijke kruidenierswinkel die producten uit duurzame landbouw en in bulk aanbiedt. Doel: de studenten bewust maken van gezonde voeding en het feit dat er geen afval is.

Drie jaar geleden werd op het Institut de la Vierge Fidèle "de kleine kruidenier" ingehuldigd onder impuls van een dynamisch team van leraren, het Ecoteam genaamd. 

Deze vriendelijke plek is elke dag open tijdens de ochtendpauze. Het biedt gezonde, lokale, biologische en/of fairtrade snacks aan en promoot een eco-verantwoordelijke levensstijl die gericht is op zo weinig mogelijk afval. In een familiale sfeer verkopen leraren en eco-delegaten pannenkoeken, koekjes, zelfgemaakte soep, smoothies, popcorn, enz...

Sinds september 2018 wordt onze school verbouwd en helaas moest het pand waar "de kleine kruidenier" is gehuisvest deze zomer afgebroken worden. Voor het Ecoteam is het ondenkbaar om ermee te stoppen.

Het idee van een gastronomische caravan die zich gedurende de verbouwingen kan verplaatsen was geboren. De Ecoteam-leden vonden een oude bouwtrailer. De eigenaar, een Waals-Brabantse ambachtsman, heeft ons voorgesteld om het te renoveren met duurzame materialen. Dit zal twee weken duren en er komt een gekke energie vrij: interieurontwerpplan, leveranciersschattingen, enz.

Na vele uren overleg werd de droom gebudgetteerd: 8800 euro. We willen geen financiële steun vragen aan de school,  gezien die al veel in de verbouwingen investeert. Daarom dat we met deze crowdfunding starten. De opbrengst zal gebruikt worden om de trailer te betalen, te laten renoveren door de ambachtsman en de inrichting van het interieur (rekken, werkblad, opslag, elektrische aansluitingen, wateraansluiting, etc.) uit te voeren.

Dus we hebben dringend jouw hulp nodig! We zijn in staat om bergen te verplaatsen, maar ze bewegen veel gemakkelijker met duizenden handen.

De leraren en opvoeders op de school zijn ervan overtuigd dat ons project solide is. Het maakt deel uit van de maatschappelijke noodtoestand om onze kinderen gezonde voeding aan te bieden en hen tegelijkertijd te leren anders te consumeren door verpakkingen te vermijden.

ecotruck