Eetcafé en coöperatie in de Marollen

/ Vind het Warm Water niet opnieuw uit, steun het!

Dit project is beëndigd op 01/07/2018

Vier jaar geleden opende Het Warm Water de deuren: een prettig gestoord project rond een vegetarisch eetcafé, gedragen door een collectief van werknemers en vrijwilligers. Vandaag zijn we gemotiveerder dan ooit om deze plek te bezielen en onze klanten te verwennen. Help ons om een vervolg te geven aan dit avontuur!

Vanaf 1 mei 2018 zijn we elke middag open (behalve op maandag). Ons team groeit aan en ook onze menukaart is uitgebreider en diverser geworden. Investeren in extra materiaal is dus een noodzaak!

Daarnaast zouden we heel dringend ons terras willen vernieuwen. We dromen van een terras dat is aangepast aan de Brussels kasseien en het hoogteverschil wegneemt.

We doen meteen ook een warme oproep aan geïnteresseerden die vanaf september, op basis van een partnerschap, de lokalen een avondinvulling willen geven. Meer info op: www.leauchaude.be.

HET WARM WATER, EEN ICONISCHE PLEK IN DE MAROLLEN

 

Vroeger gingen de meeste gezinnen uit de Marollen met hun kookpotten aanschuiven aan de “kaffeihoeize” of kruidenierszaken om warm water te halen en te “babeler”. De naam is gebleven en het café is uitgegroeid tot een begrip vanwege de gezellige sfeer en de politieke, Brusselse cabarets. Wij hebben het café in 2014 overgenomen als collectief project.

 

VEGETARISCH EETCAFÉ

 

We serveren homemade gerechten op basis van verse, biologische seizoensproducten. Onze ruime porties, heerlijk en evenwichtig samengesteld, met een originele en budgetvriendelijke knipoog, vinden steeds vaker hun weg naar stamgasten en passanten.

 

COÖPERATIE MET ZELFBESTUUR

Het Warm Water is een coöperatieve vereniging met sociaal oogmerk, in handen van ruim honderd coöperanten.

Het café is een ontmoetingsplaats waar het aangenaam toeven is. Het Warm Water brengt buurtbewoners, stamgasten, werknemers, vrijwilligers, Rihd (netwerk van initiatieven rond duurzame horeca) en allerlei verenigingen uit de buurt en verderaf bij elkaar.

Het is een plek waar op een alternatieve, collectieve en enthousiaste manier wordt gewerkt.

Het initiatief en de betrokkenheid van de medewerkers wordt door iedereen aangemoedigd. De raad van bestuur die uitsluitend uit werknemers en enkele vrijwilligers bestaat, komt regelmatig samen om de administratieve zaken te regelen en de krijtlijnen van het project uit te tekenen.

 

WAARVOOR ZAL HET GELD DIENEN?

De ingezamelde centen zullen voornamelijk worden gebruikt voor de financiering van:

  • het terras met meubilair waar onze klanten gebruik van kunnen maken
  • een vaatwasser die ons werk vergemakkelijkt

WORD COÖPERANT

Naast deze financieringsoproep kun je ook coöperant worden en meestappen in ons avontuur. Neem vrijblijvend contact met ons op!

www.facebook.com/het.warm.water     -   www.leauchaude.be   -  info@hetwarmwater.be