CYCLOMAX

/ De webserie die van ketjes fietsertjes wil maken

Dit project is beëndigd op 03/07/2019

We willen van Brussel een échte fietsstad maken bij een nieuwe generatie fietsertjes! Cyclomax is de eerste Vlaamse webserie voor kinderen. Per aflevering zetten we kinderen op een kei toffe manier aan om op de fiets te springen.

Help ons de serie af te werken en draag op een leuke manier bij aan een leefbaardere, gezondere en vooruitstrevende stad.

Een beter Brussel? Daar dromen we allemaal van. En daar kunnen we allemaal aan meewerken. Door vaker voor de fiets te kiezen, bijvoorbeeld. Want hoe meer kinderen en grote mensen gaan fietsen, hoe groener, veiliger en makkelijker het leven hier wordt.

Wij zijn alvast goed in vorm! Onze eerste Cyclomax afleveringen zijn zo goed als af. Enkel nog wat finishing touches en we laten ze los op ons jong publiek. Intussen maken we ons klaar voor de volgende etappe: méér afleveringen maken!

Deze nieuwe afleveringen maken de serie pas écht af. Onze jonge acteurs Nilou en Tuur staan te trappelen om er de beuk in te zetten zoals alleen zij dat kunnen. Er zijn een pak kei leuke Brussel-initiatieven, start-ups en organisaties die ze nog willen checken. Samen met onze fiets-helden Fluo-ket, Bmxie, Fluo-robin, Trixie, Metro-ket, Elfje en Fluo-pipo zenden we hen graag nog verder op pad in de Brusselse fietscultuur. Er valt nog heel wat te doen om slechterik Petrola te verslaan!

Per aflevering bieden deze kids een frisse kijk op Brussel. We zien de stad door hun ogen. Per uitzending maken ze kijkertjes wegwijs door de stad als fietsers en tonen ze alle fietsinfrastructuur die er al is. Ons doel is dan ook om kinderen te sensibiliseren, te informeren, te motiveren en - uiteraard - te entertainen.

Het klimaat-thema was nog nooit zo relevant en zo levendig bij de allerjongsten. Cyclomax inspireert kinderen om iets concreets te doen. Het is d’r op en d’r over. Brussel stevent af op een tipping point qua fietsen. Samen kunnen we het tij te doen keren.  

We hebben nog € 6.000 nodig om ons doel te bereiken. De wind zit in onze rug. We hebben al een scenario, een regisseur, een cameraman, een monteur en een super getalenteerde crew en cast. Met deze som kunnen we de laatste opnames, montage en post-productie financieren.

Met jouw duwtje in de rug kunnen we die eindstreep behalen. Steun je ons met een kleine bijdrage, of meteen met een iets grotere? Alle beetjes helpen. Wil je nóg meer doen? Deel je dan even deze pagina om onze boodschap te verspreiden?  

Naast eeuwige dankbaarheid van het hele team bieden we jullie graag een aantal leuke dingetjes voor jullie steun. Bike for Brussels goodies bijvoorbeeld. Of een fles Velosophe Cyclist Beer. Voor grotere bijdragen vermelden we je ook graag in onze credits. En uiteraard nodigen we je alvast al uit op onze avant-premiere.