COSMOS FESTIVAL

/ Het 1e jeugdliteratuurfestival van Brussel

14 growfunders willen graag vrijwilliger zijn van dit project!

Owner

/ Het 1e jeugdliteratuurfestival van Brussel

Dit project wordt ondersteund door Sophie en Anaïs. Als collega's boekverkopers, maar vooral vrienden, hebben de gevaren en fantasieën van het leven ons op het juiste moment en op de juiste plaats bijeengebracht om het Cosmos Festival en de vzw Trompette de Clio te creëren.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 27/01/2019

Op 3 - 4 - 5 mei 2019 vindt de eerste editie van het Cosmos Festival plaats! Het doel van dit festival is om het boek in al zijn vormen op de juiste plaats te krijgen: TUSSEN DE HANDEN!
Op het programma: evenementen, ontmoetingen, tentoonstellingen, shows, boekhandels, een café, enz. Dit alles om jongeren te verwelkomen, om de verhalen te vieren en om samen plezier te hebben in de jeugdliteratuur.

Een festival ...

Omdat we willen feestvieren. Rond boeken, want ze verdienen het, maar vooral met mensen! Voornamelijk voor kinderen en jongeren, fervente lezers of niet. Maar ook voor hun ouders, hun leraren, de auteurs, de uitgevers en de boekverkopers.

We willen samenkomen rond dit kleine object met pagina’s dat zo gewoon en tegelijkertijd heilig is. Door ze precies te ontheiligen: onze ambitie is om jeugdliteratuur buiten de gebruikelijke omgevingen te brengen, om genres, mensen, media, te laten experimenteren en mengen. Om plezier te hebben!


... literatuur ...

Omdat literatuur pompeus klinkt en niet altijd toegankelijk is. We zijn in Brussel, de bakermat van de strips: populaire literatuur bij uitstek. Daarom hebben we besloten om over literaturen in het meervoud te praten: om geen enkele vorm te vergeten! Zodat elk verhaal en elk middel om te vertellen zijn plaats en belang heeft.
 

... de jeugd

Dit festival is in de eerste plaats voor jonge lezers. Van boekenwurmen tot meer aarzelende lezers, tot jonge mensen die geen toegang hebben tot literatuur. We willen iedereen begeleiden op weg naar het lezen.

Waarom de kosmos?

Omdat boeken en jeugd twee uitdijende universums zijn van oneindige dimensies met nog heel wat te ontdekken kantjes.

Niet altijd gemakkelijk te verkennen. We gaan deze kosmos niet in zijn geheel bezoeken, maar proberen een weg ernaartoe te vinden...

Praktisch:             

●   Data : 3 - 4 - 5 mei 2019

●   Plaats : Het festival vindt plaats in AREA 42 in Brussel, en meer bepaald in Schaarbeek. Deze stad en deze gemeente lijken ons de ideale voedingsbodem om het blazoen van de literatuur te herstellen voor jongeren van zeer uiteenlopende culturen en omgevingen, en daarom erg rijk! En de AREA 42 is de perfecte plek om dit festival te organiseren, omdat het opmerkelijk goed geplaatst en toegankelijk is en ongelooflijk schaalbaar voor alles wat we willen bieden.

●     De peetvader: de prachtige Emmanuel Guibert geeft ons de eer de peetvader van deze eerste editie te zijn, en zal onder andere komen om voor het eerst in België zijn spektakel de Ariol-show te spelen!

 

We hebben jullie nodig !!!

Twee jaar lang hebben we gepassioneerd (en vrijwillig) gewerkt aan dit project. In de loop van de tijd hebben veel partners ons hun vertrouwen en steun gegeven, wat zeer bemoedigend is voor de voortgang en de duurzaamheid van het festival!

We hebben echter een beetje extra steun nodig. We hebben uw hulp nodig om 10.000 €op te halen om de huur van AREA42 te betalen, die ons festival drie dagen en drie nachten zal ontvangen.


Rewards

 • De VIP-armband: tijdens het festival krijg je toegang tot een privéfeestje met de auteurs en de uitgevers.
 • De bladwijzer: een geïllustreerde bladwijzer die willekeurig wordt getrokken uit de twaalf unieke bladwijzers die voor het festival zijn ontworpen.
 • De tote bag: een stoffen tas met unieke zeefdruk.
 • Workshop: twee plaatsen voor een openbare workshop naar keuze tijdens het festival.
 • Het gesigneerde boek: een boek gesigneerd door een van de auteurs van het festival.
 • Spektakels: twee plaatsen (één volwassene en één kind) voor een openbare show naar keuze (concert of theater) tijdens het festival.
 • De gezeefdrukte poster: een A3-afdruk van de poster van het festival.
 • Een tomatontoken: een kaartje voor de tomaton workshop van het festival, waar je je portret kunt laten nemen door een van de deelnemende auteurs.
 • De kookles + diner met een schrijver: twee plaatsen voor een kookles, gevolgd door een maaltijd met een schrijver van het festival. Deze ontmoetingen worden in Brussel gehouden, met zes personen tegelijk, inclusief de auteur, een van de organisatoren en vier crowdfunders.
   

Als u het Cosmos Festival wilt ondersteunen met een bijdrage die hoger dan de opties hier, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen zodat we een gepaste reward kunnen bespreken die op maat is gemaakt voor u of uw bedrijf.

! BELANGRIJK! De rewards worden tijdens het festival ter plaatse uitgereikt. Als je ze op dat moment niet kunt ophalen, zoeken we een andere moment of sturen we je wat kan op (namelijk de VIP-armband, de bladwijzer, de stoffen tas zeefdruk, het gesigneerde boek en de poster). Niet meer geldig na het festival: plaatsen voor de workshop, voor de show, voor de tomatonworkshop en voor kookles + diner. De verzendkosten zijn voor de jou.

 

Word een vrijwilliger

Als je geïnteresseerd bent in vrijwilligerswerk op het festival, meld je dan vandaag aan (zie knop rechts boven)! We zullen begin 2019 contact met u opnemen om u taken voor te stellen.

 

Ons volgen

www.facebook.com/cosmosfestivalbe
www.instagram.com/cosmosfestivalbe
 

Illustraties en GIFs
Door Tiffanie Vande Ghinste