GEANNULEERD - Solidair konvooi: Van Brussel naar Athene-Exarchia!

/ Solidair konvooi

Owner

/ Solidair konvooi

We zijn ongeveer tien Brusselaars die aan dit project werken terwijl we betrokken zijn bij andere solidariteitsgroepen over kwesties van inclusie en autonomie: migratiejustitie, klimaatjustitie, toegang tot huisvesting ...

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 26/02/2019

Het project is geannuleerd. 

Steun mee de wijk Exarchia in Athene. Collectieven stellen er dagelijks alternatieven voor als antwoord op de sociale en migratie-crisi. Zz betrekken iedereen uit de buurt. 2019 is het eerste jaar waarin een Brussels collectief zich mobiliseert om deel te nemen aan een internationaal konvooi naar Athene! Steun ons ;-)

Het Solidair Konvooi is een inter-associatief initiatief dat drie jaar geleden is ontstaan. Onze  doel is om hulpmateriaal in België en Frankrijk te verzamelen met bestemming de Exarchia-wijk in Athene. Meer info.

De inwoners van deze wijk reageren op de economische, sociale en migrantie-context. Dagelijks zetten ze zich in: de simpele kracht van solidariteit.

Het konvooi vertrekt eind februari en komt tien dagen later terug. Tijdens ons verblijf helpen we de collectieven in de wijk en leren van hun praktijken.

We willen €4 500 op halen. Daarmee kunnen we:

 • de reis tot Athene financieren (we hebben een voertuig dat in goede staat verkeert en al verzekerd is). De reiskosten bedragen 1 500 € heen en weer.

 • verzorgingsmiddelen (op specifiek verzoek van de collectieven in Exarchia) aanschaffen

 • basisbehoeften financieren zodra we ter plekke zijn aangekomen (specifiek verzoek van Exarchia-collectieven)

Hoe kan je helpen

> Giften in natura: indien je warme kleren, kinderspeelgoed, computerapparatuur, hygiëne- en onderhoudsproducten en andere fysieke elementen kunt geven, neem dan direct contact met ons op :) U kunt een bericht sturen naar Jackson om de donatie van materiaal te organiseren : +32466139175 We hebben een stockageruimte ter beschikking in de buurt van de Begraafplaats in Elsene waar we alle giften kunnen stockeren.

> Financiële steun: In ruil voor jouw bijdrage voorzien we een unieke return

 • 10 €:Bedanking + 1 uitnodiging voor een table d'hôte
 • 20: Bedanking  + 1 uitnodiging voor een table d'hôte  + zeefdrukpapier (klein formaat beperkt tot 50 rewards)
 • 30 €: Bedanking + 1 uitnodiging voor een table d'hôte + 1 zeefdruk + zeefdrukpapier (groot formaat beperkt tot 40 rewards)
 • 40 €: Bedanking + 1 uitnodiging voor een table d'hôte + 1 Remorquable abonnement (5 rewards)
 • 50 €: Bedanking + 1 uitnodiging voor een table d'hôte  + 1 Tournevie-abonnement (beperkt tot 5 rewards)
 • 75 €:Bedanking + 1 uitnodiging voor een table d'hôte  + 10 uitnodiging voor een projectie op een solidaire plek
 • 100€: Bedanking + 1 uitnodiging voor een table d'hôte  + 1 duurzame kookinitiatie voor 1 volwassene + 1 kind (beperkt tot 4 rewards)
 • 250€ : Bedanking + 1 uitnodiging voor een table d'hôte  +  1workshop zeefdruk rond een project (beperkt tot 8 rewards) of 1 atelier (antipub, mensenrechten...samen te bespreken!)
 • 500€  : contacteer ons en we bedenken samen een reward op maat
 • 1000€ contacteer ons en we bedenken samen een reward op maat , we hebben tal van ideeën en partners oms samen iets leuks te bedenken.