COLLECTMET DELIVERIES

/ Waar haal je vandaag met weinig geld gezond eten?

Dit project is beëndigd op 02/05/2020

De komende weken organiseren we op Abattoir een alternatief voedseldeelplatform om een 600-tal mensen in bijzonder kwetsbare situatie te voorzien van gezonde voedselpakketten. De weinige voedseloverschotten zijn onvoldoende, daarom vragen we je hulp!

Update: 10.000€ op 4 weken tijd!   

Heel erg bedankt allemaal! Zo veel financiële en warme steun geeft ons een enorme energieboost. Het sterkt ons om ook in de toekomst verder te zetten.  De afgelopen weken hebben er ons op gewezen hoe kwetsbaar de toegang tot gezonde voeding is voor vele mensen in deze stad. We blijven dus jullie steun nodig hebben om COLLECTMET Deliveries in stand te houden als belangrijke levenslijn voor de vele mensen en organisaties met wie we  wekelijks groenten en fruit delen.

Onze growfunding is nog niet afgelopen. Aarzel dus niet om ons te steunen.   

Hou jullie goed! Keep safe! 

Warme groeten en heel veel dank, 

Team Cultureghem 


In tijden waarop markten verdwijnen, voedseloverschotten schaars zijn en mensen in hun kot moeten blijven, brengen CULTUREGHEM en SAMENLEVINGSOPBOUW gezond eten naar de mensen thuis.

Door het verdwijnen van de grootste markt in Brussel kan COLLECTMET de komende weken niet rekenen op haar voedseloverschotten. 

Dankzij een eerste financiële steun via KBS lanceren we: COLLECTMET DELIVERIES. En organiseren we op Abattoir een alternatief voedseldeelplatform om elke week een 600-tal mensen in bijzonder kwetsbare situatie te voorzien van gezonde voedselpakketten

We leveren per elektrische bakfiets bij de gezinnen thuis om contact zo beperkt mogelijk te houden en rekenen op een netwerk van vrijwillige chauffeurs om de grotere leveringen te doen. 

De weinige voedseloverschotten zijn niet voldoende om de komende 8 weken 33.000 hoogstnoodzakelijke dagporties aan de man of vrouw te brengen. Daarom vragen we jouw financiële hulp voor de aankoop van verse groenten en fruit.

  • Met een donatie van € 10 kunnen 2 personen 1 week gezond eten
  • Met een donatie van € 25 kan een gezin van 5 personen 1 week gezond eten
  • Met een donatie van € 50 kunnen 10 personen 1 week gezond eten
  • Een donatie van € 100 is een gezonde maaltijd voor 200 personen
  • Een donatie van € 250 is een dag gezond eten voor 500 personen
  • Een donatie van € 500 is 1 week groenten en fruit voor 125 personen
  • Een donatie van € 1000 is 1 week groenten en fruit voor 125 personen

Als dank voor jouw donatie nodigen we je alvast uit voor een collectieve kooksessie in COLLECTMET's Open Kitchen als deze crisis tijd voorbij is! We nemen daarvoor contact op na de campagne. Hopelijk tot snel!

https://www.cultureghem.be/

https://samenlevingsopbouwbrussel.be/

https://www.facebook.com/cultureghem/

https://www.facebook.com/samenlevingsopbouwbrussel

https://www.instagram.com/cultureghem/