COLLECTMET - recht op gezonde voeding voor iedereen

/ Het collectmet-team

Owner

/ Het collectmet-team

Samen zorgen we ervoor dat ons vrijwilligersteam elke zondag opnieuw in de best mogelijke omstandigheden zo veel mogelijk onverkochte groenten en fruit van de vuilnisbelt houdt en in Brusselse keukens geraakt.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 28/11/2015

MARKTOVERSCHOT + MENSEN MET HONGER = COLLECTMET

COLLECTMET is heel eenvoudig: elke zondag halen we op de markt van Abattoir in Anderlecht overschotten van de marktkramers op en delen we die uit aan gezinnen in nood.

Aan kinderen en families die elke zondagnamiddag in dikke rijen aanschuiven. Vaders, moeders, grootvaders en grootmoeders die zelf de centen niet hebben om fruit en groenten te kopen voor hun kroost. Appels, peren, bananen, tomaten, sla, ajuin, aardappelen of komkommers. Noem maar op: wat niet verkocht raakt op de markt en anders op de composthoop dreigt te belanden, zamelen wij in en delen we uit.

Wij, dat is het vrijwilligersteam van COLLECTMET. Elke week weer tonen nog meer marktkramers hun hart, elke week weer zijn ze met meer. Elke week weer dikt de rij met families in nood aan en vinden ze hun weg naar COLLECTMET. Op dit moment kunnen we de vraag jammer genoeg niet meer aan. Dat betekent niet dat we stoppen, dat betekent wel dat we nieuw en beter materiaal nodig hebben om efficiënter te werk te gaan om voedsel op te halen, dat betekent dat we middelen nodig hebben om vrijwilligers beter op te leiden en te begeleiden.

Stoppen is geen optie, een stevige en professionele basiswerking opzetten, des te meer. Daarvoor hebben jullie nodig. We zoeken 500 mensen die 10 euro of meer willen bijdragen:.

  • Met een bijdrage van 10 euro maak je écht een wereld van verschil. Je krijgt een uitnodiging voor onze debatavond rond RECHT OP GEZONDE VOEDING op 25/3 en een bordje gezonde recupvoeding.
  • Of verzamel 100€ en breng ook je vrienden mee.
  • Of kom gewoon zelf je handen uit de mouwen steken, groenten verslepen, fruit keuren en mensen gelukkig maken.

Zo laten we in 2016 COLLECTMET weer op volle toeren te draaien. Met alleen maar winnaars. Vrijwilligers die het verschil maken, marktkramers die het verschil maken en gezinnen die dat verschil voelen.

Want COLLECTMET = MINDER OVERSCHOTTEN + MINDER HONGER

https://www.facebook.com/pages/Collectmet/697884310310862?fref=ts