Het collectief dat je vleugels geeft

/ Cocorico

€8.715van €8.700

153growfunders

100%
Steun dit project

Uw bijdrage wordt automatisch teruggestort als het project zijn doel niet behaalt.

Owner

/ Cocorico

De cocoricoaches (Lydwine Thibaut, Julie Tummers, Vincent Danniau, Gaëlle Francart) Deze vier Brusselaars hebben stuk voor stuk een grote passie voor de mens. Of het nu gaat om coaching, communicatie, digitale strategie of een artistieke invulling, wat telt is zich verbonden voelen met anderen.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 10/07/2018

Wilt u werk maken van werk? Zingeving, de robotisering, de vierurige werkweek, nomadisme, telewerk, de sociale economie, de niet-lineaire loopbaan, collectieve intelligentie: er beweegt heel wat in de hedendaagse werkwereld.

 

Jaarlijks kampen zo’n 80 000 Belgen met een burn-out, en met een werkloosheidscijfer van 16,4 % staat Brussel voor een echte uitdaging wat de begeleiding van al die werkzoekenden betreft.

 

Door Cocorico te steunen helpt u werkzoekenden en personen die hun carrière over een andere boeg willen gooien, om aan te knopen met hun potentieel via gezamenlijke werkzoekworkshops en de solidaire dynamiek van onze cosearchingruimte.

 

Wordt u soms moedeloos bij het doornemen van vacatures? Krijgt u de indruk dat de baan waarin u zich kunt ontplooien en die voorziet in uw behoeften, simpelweg niet bestaat?

Velen onder ons zoeken meer zingeving in hun beroepsleven.

Cocorico is het bewijs dat de werkwereld volop evolueert. Wij begeleiden iedereen voor wie werken nog een vorm van zelfontplooiing is en helpen hen om hun plaats te vinden in de werkwereld, elk op hun eigen manier.

Twee formules

Wij organiseren gezamenlijke werkzoekworkshops.

Van ei tot kuiken richt zich op personen die geen duidelijk beeld hebben van hun professionele toekomst. Vijf ochtenden lang gaan we op zoek naar hun potentieel. Door onze kijk op werk en geld ter discussie te stellen, zetten we werken op zijn juiste plaats: als middel om – elk op zijn eigen manier – bij te dragen aan de samenleving.

Van kuiken tot kip is het logische vervolg van die eerste module en focust op concrete tools om onze meerwaarde duidelijk te maken.

We hebben namelijk vastgesteld dat nogal wat personen heel lang en zonder resultaat enorm veel energie besteden aan het vinden van een baan en zo het geloof in hun potentieel verliezen.

Cocoricocoon, onze ‘cosearchingruimte’

Sinds maart hebben we onderdak gevonden in een pand van de gemeente Molenbeek. Die ruimte is een centrum waar de deelnemers aan onze workshops met elkaar in contact blijven en elkaar kunnen blijven helpen met hun zoektocht.

Over twee jaar willen we Cocoricocoon koppelen aan een coworkingruimte met freelancers om de wisselwerking tussen werkzoekenden en professionals te versterken.

Waarom ons helpen?

Op achttien maanden tijd hebben we bijna 80 werkzoekenden geholpen om uit het ei te komen. Sommigen hebben werk gevonden, anderen zijn een eigen zaak gestart en sommigen zijn beginnen te studeren.

Die bijzonder positieve resultaten zetten ons ertoe aan om door te gaan met onze workshops.

Om de toenemende vraag aan te kunnen (de pluimveesector blijkt populair!) is er een schaalvergroting nodig die een impact zal hebben op ons bedrijfsmodel. We willen geleidelijk aan overstappen van een vrije, bewuste deelname naar vaste tarieven om de economische leefbaarheid van het project te garanderen. Doordat we echter zo veel mogelijk kuikentjes toegang willen bieden tot onze workshops, bestaat het doel van deze crowdfundingcampagne erin een peterschapsysteem op te zetten via de participatieve financiering van beurzen.

Concreet biedt u met een schenking van min. 45 euro een kansarme werkzoekende de kans om deel te nemen aan onze workshops en gebruik te maken van onze cosearchingruimte voor de helft van de prijs.

Doelstelling: 45 beurzen financieren

Het geld dat we inzamelen, dient voor de financiering van de beurzen en de betaling van het team, zodat het project verder kan worden uitgewerkt.

Hoe kunt u ons helpen?

  • Door een schenking te doen
  • Door de link van deze campagne te delen met iedereen die het project kan steunen
  • Door te praten over Cocorico met personen die voordeel kunnen halen uit onze diensten
  • Door onze Facebookpagina te liken
  • Door ons een printer, een koffiemachine of een overheadprojector te bezorgen
  • Bent u van plan om een coworkingruimte te openen en denkt u dat Cocorico daar prima in past? Laat het ons weten!

Meer weten kan via ons webiste http://cocorico-searching.be/ of volg ons op Facebook.

Vanaf 45€ biedt PushNPlug Exploradis een boost in je zichtbaarheid!  Je staat toe dat een innovatief project van start gaat en je geeft bekendheid aan uw activiteit in onze gemeenschap van internetgebruikers (> 40.000 kleine en middelgrote bedrijven / TPE / Startups / Schaal / freelancers / studenten / individuen / werkzoekenden, ...).