Solidair met dak- en thuislozen in de Coronacrisis

/ Caritas Vlaanderen biedt noodhulp aan daklozen

Dit project is beëndigd op 05/05/2020

In deze coronacrisis biedt Caritas Vlaanderen noodhulp aan dak- en thuislozen via CAW’s en andere organisaties. We verdelen handgel, hygiënische kits, slaapzakken en voorzien humanitaire shelters. Uw steun helpt ons deze noodhulp te bieden!

Het coronavirus slaat hard om zich heen. De gezondheidszorg is overbelast, maar ook de sociale dienstverlening valt stil. De noodzakelijke dienstverlening en ondersteunende netwerken staan onder druk. Dat is slecht nieuws voor dak- en thuislozen.

Caritas Vlaanderen zet, via zijn operationele afdeling Caritas Hulpbetoon, 40.000 euro in om noodhulp te bieden, op vraag van verschillende CAW’s en tal van andere organisaties die zich inzetten voor dak- en thuislozen in Vlaanderen en Brussel.

Een toenemend aantal dak- en thuislozen zijn op zoek naar opvang. De Vlaamse CAW’s willen opties voor wanneer er zich ziektegevallen zouden voordoen. ‘Blijf in uw kot’ is moeilijk als je geen kot hebt. Caritas Vlaanderen verspreidt slaapzakken en slaapmatjes en voorziet mobiele opvangplaatsen met aparte compartimenten en stapelbedden.

Ook dak- en thuislozen willen hygiënische maatregelen kunnen treffen. Het is moeilijk om je handen te wassen als je geen zeep hebt. Caritas Vlaanderen verdeelt handgel en 1500 hygiënische kits aan de sociale organisaties in Vlaanderen en Brussel.

Uw donatie helpt ons om deze noden te financieren. Help kwetsbare mensen in hun strijd tegen corona. Steun ons en maak het verschil!

Website: https://caritasvlaanderen.be/

Facebook: https://www.facebook.com/CaritasVlaanderen/

Twitter: https://twitter.com/CaritasVl

Instagram: https://www.instagram.com/caritas.vlaanderen/