Een open stadstuin met aandacht voor permacultuur

/ Link=Brussel vzw

Dit project is beëndigd op 01/07/2019

De tuin van Camelia wil mensen sensibiliseren en informeren over permacultuur. Bovendien wordt de tuin en de infomomenten ook opengesteld voor de buurt. Help ons mee om dit project een grote sociale waarde en een voorbeeldfunctie te geven! Spring gerust eens binnen!

Dit project wil optimaal gebruik maken van ons stukje groen midden in het centrum van Brussel; door een multifunctionele, participatieve en educatieve permacultuurtuin open te stellen voor de buurt. De tuin moet mogelijkheden bieden tot polyvalent gebruik (zo zijn de moestuin en centraal gazon bruikbaar als buitenlokaal, vergaderruimte, feestlocatie of speelruimte).

De tuin is een belangrijk aspect voor onze werking. Onze doelgroep (kortgeschoolde kansarmen, mensen zonder wettig verblijf) heeft nood aan positieve ontmoetingsruimten. Sinds de aanleg i.s.m. de deelnemers, merken we dat er steeds meer mensen binnen springen om van de tuin te genieten (sommigen komen lunchen, anderen komen er een beetje in  werken,…)

Met deze campagne willen we het voortbestaan van de tuin garanderen.

De structuur van onze tuin staat er, nu willen we de tuin verder afwerken zodat hij nog toegankelijker is voor publiek.  En daarvoor hebben we jullie steun nodig.

  • Concreet willen we de achtermuur aanpakken en verfraaien met een streetartproject met mensen uit ons doelpubliek.
  • We willen nog een schaduwdoek of partytent aankopen zodat bezoekers niet bij de eerste druppels naar huis vluchten, maar rustig  kunnen blijven zitten.
  • Noodzakelijke afwerkingen: De houten structuren moeten nog afgewerkt en behandeld worden,  de regenton moet nog een mooi omhulsel krijgen, de watergeul dient aangepast te worden zodat mensen er niet in kunnen vallen , …
  • We willen  een naaiproject opstarten met de vrouwen uit ons doelpubliek . Zij kunnen o.a. kleine kussentjes maken  voor de permanente zithoek, ecologische slingers die gebruikt kunnen worden bij feestjes,…

 

Steun ons door:

  • Deze campagne te delen in jouw netwerk en op sociale media
  • Een reward te kiezen
  • Een vrije bijdrage te storten rechtstreeks op ons rekeningnummer:  BE16 0013 4087 7274 met volgende melding: "growfunding - jouw mailadres".