BXL NOORD gestript

/ Nena Peeters

Owner

/ Nena Peeters

Ik ben Nena Peeters. Ik woon in Brussel en laat me inspireren door de stad in alles wat ik doe: illustreren, schrijven, dromen,...

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 13/11/2014

Wil jij ook graag vertoeven in Brussel Noord, een levensgroot stripverhaal?

Brussel Noord, één van de drie grote stations in onze hoofdstad, kennen we allemaal. Maar kennen we ook de mensen die er dagelijks passeren? Wat weten we over de ontmoetingen die er plaatsvinden? En waar denken al die reizigers aan tijdens hun rit?

Voor mijn eindwerk ('beeldverhaal’, Sint-Lukas), observeerde en schetste ik hen verscheidene maanden in het station. Dit resulteerde in het beeldverhaal ‘BXL Noord’, een verhaal dat zo gebonden is aan de locatie dat het niet in een boekenwinkel thuishoort, maar eerder dicht bij de pendelaar in het station.

Deze winter krijg ik de kans het verhaal te exposeren in het Noordstation op groot formaat. De voorbijganger kan, tijdens deze tentoonstelling, levensgrote stripfragmenten en illustraties bekijken en lezen. De huidige werken in Brussel Noord bieden de ideale gelegenheid om het stationsgebouw tijdens de werken om te strippen tot een kleurrijk beeldverhaal op ware grootte.

De grootte van het station vereist een tentoonstelling van groot formaat. De drukkosten (raamstickers, posters, spandoeken) lopen dan ook op. 4200 euro moet volstaan om deze te dekken én een vernissage te organiseren.

In ruil voor jouw steun ben je welkom op de vernissage, krijg je een pakket postkaarten (€ 20), een pakket postkaarten en een A2 poster (€ 50), een luxeprint (€ 200) of een specifiek voor jou ontworpen werk (€ 750)! En daarnaast krijgt iedereen uiteraard permanent gratis toegang tot de tentoonstelling.

Steun dit project en geef jezelf een uniek cadeau! Wil jij ook graag vertoeven in Brussel Noord, een levensgroot stripverhaal?

http://nenapeeters.blogspot.be