BX30

/ Brusselse jongeren nodigen u uit in hun wijk

Owner

/ Brusselse jongeren nodigen u uit in hun wijk

Oussama, Yasmine, Imane, Mouncif, Sabria, Kaoutar, Selin: geëngageerde Brusselse jongeren, ondersteund door jeugdwerkers Esmael & Sanaa van Ratatouille en Jong, Sport & Bla Bla.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 16/04/2016

Tien Brusselse jongeren willen een documentaire maken, een expo bouwen en een vorming in elkaar steken over hun ervaringen in Montreal.

We zijn een groep van een tiental Brusselse jongeren uit de Brabantwijk, 1030 Schaarbeek. Onze wijk is niet de mooiste, noch de rijkste, maar het is wel de onze. De hele wereld passeert hier. Da’s heel erg rijk , maar er heerst ook veel armoede. Vooral in en rond het Noordstation.

Samen met onze jeugdanimatoren Sanaa & Esmael (Ratatouille vzw & Jong, sport en blabla vzw) zetten we regelmatig acties op om de vluchtelingen en dak-en thuislozen te helpen: we organiseerden een voedselbedeling, een sjaal- en mutsen-inzameling of koffie-en-thee-actie,…. Niets wereldschokkend. We doen wat we kunnen. En we willen het graag beter doen.

We hebben van “le b.i.j.’ ( www.lebij.be) een subsidie ontvangen om op studiereis naar Montreal te gaan. Tijdens de paasvakantie gaan we organisaties en projecten bezoeken die werken rond armoedebestrijding, voedselverspilling , welzijn & cultuur, zoals: Free Food for Free People, SOS Itinerant, Moison Montreal, Cactus, MDJ equinox... In Montréal lopen we mee met de plaatselijke buurtwerkers om te kijken hoe zij te werk gaan in hun stad.

Dit is voor ons als Brusselse jongeren een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen. Wat in Montreal kan, lukt misschien ook in Brussel. Alles wat we bijleren, willen we delen met jongeren en iedereen hier in België . Dit gaan we doen door een korte documentaire te maken, en een expo en vorming uit te werken. Op die manier is de ervaring niet alleen voor ons, maar voor iedereen.

Onze reis is al gefinancierd, maar om de kosten voor de documentaire, de expo en de vorming te kunnen betalen, starten we een Growfundingcampagne. De eerste 1.000 euro hebben we reeds opgehaald bij familie, vrienden en bij de handelaars uit de buurt. Om de overige 2.500 euro te verzamelen, bieden we toegangstickets aan en zoeken we partners:

  • Voor 10 euro krijg je een ticket voor de vernissage van de expo én kijk je samen met de buurtbewoners naar de première van de documentaire
  • Voor 30 euro krijg je vier tickets voor de vernissage van de expo én kijk je samen met de buurtbewoner naar de première van de documentaire
  • Voor 80 euro kunnen jij en vier collega’s of vrienden onze vorming volgen. Je krijgt ook een dvd van de documentaire .
  • Voor 150 euro krijgen jij en 10 vrienden/collega’s de documentaire te zien én een unieke rondleiding in onze wijk.
  • Voor 500 euro wordt je coproducent van de documentaire en de expo (contacteer ons voor details)

https://www.facebook.com/BXL30