Straatexpo ‘Brusselse scènes, Bruxelles en scène'

/ Bram Penninckx

Owner

/ Bram Penninckx

Ik ben Bram Penninckx, een documentaire fotograaf gepassioneerd door het stedelijk labyrint dat soms wel eens Brussel wordt genoemd.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 20/07/2015

Hoe goed ken je een grootstad waar je al jaren woont en werkt?  Om deze vraag te beantwoorden, besloot ik in 2009 om mijn stad te verkennen.  Het resultaat is "Brusselse scenes, Bruxelles en scène", een fotografische ontdekkingstocht doorheen de 19 gemeentes.

De foto’s zijn in de straten, parken en pleinen van Brussel gefotografeerd en daar horen ze thuis. Daar wil ik ze terugbrengen.  Ik wil de Brusselaars een gratis straattentoonstelling geven. Om het project te kunnen realiseren heb ik 12000 euro nodig.

De beelden zullen worden getoond op affiche-formaat op reclamepanelen, muren en gebouwen op 19 locaties in de stad. Elke locatie is verschillend en vereist ook een afwerking op maat. In combinatie met de tentoonstelling verschijnt er een fotoboek van 76 beelden uit de reeks.

Ik wil dit project met zoveel mogelijk mensen delen. Alle attenties bevatten een uitnodiging om Brussel op een andere manier te ontdekken samen met familie en vrienden:

  • Voor 10 euro word je samen met je partner uitgenodigd  voor de vernissage.
  • Voor 25 euro ontvang je een gesigneerde A3 print en drie uitnodigingen voor de vernissage.
  • Voor 150 euro krijg je een exemplaar van het boek, een gesigneerde A3 print en vier uitnodigingen voor de vernissage.
  • Voor 300 euro gids ik je langs de 19 locaties in de stad (voor 5 personen), ontvang je 5 gesigneerde beelden op A3 formaat, een exemplaar van het boek en vijf uitnodigingen voor de vernissage.
  • Voor 1500 euro heb je de keuze tussen een fotoreeks op maat of een fotografie workshop voor 15 personen.  U ontvangt 5 gesigneerde beelden en 5 boeken en u mag 10 personen uitnodigen voor de vernissage.

Als we het doelbedrag ophalen, start de straattentoonstelling op 20 september, de autoloze zondag. Zo kan je in alle rust al fietsend of wandelend naar de verschillende locaties in het Gewest gaan. Wie weet ontdek je een voor jouw onbekend stukje Brussel?

Wil je meer over de fotoreeks of de locaties te weten komen. brussel.brampenninckx.be.

https://www.facebook.com/StreetPhotoExpoBrussels