Geef de Brusselse vrouwen een stem!

/ Het Brussels Binder-team

Owner

/ Het Brussels Binder-team

Charlotte en Sarah vormen het brein achter het project. Corinna is onze algemene mentor en inspiratiebron. Onze briljante medesamenzweerders: Anastasia, Danielle, Jacqui, Madeleine, Martina, Paola, Veronica, Sabina, Tika en Virginia.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 16/04/2017

Brussel, waar zijn de vrouwen?! Het is 2017 en nog altijd zien we meer mannen dan vrouwen op conferenties, businessmeetings, tv en lezingen. Tijd voor verandering. Help ons om vrouwenstemmen gehoor te geven in Brussel. Help ons een Brussels Binder samen te stellen!

Hallo Brussel! Wij willen een einde maken aan de mysterieuze afwezigheid van vrouwen in het Brusselse beleidsdebat door een online databank van vrouwelijke beleidsexperts en journalisten op te bouwen: de Brussels Binder.

Want wij hebben een probleem. In de stad Brussel wonen zoveel getalenteerde vrouwen uit de hele wereld, die in bedrijven, bij de overheid, in internationale organisaties en de burgermaatschappij werken. Brussel maakt als hart van Europa moeilijke tijden door. Op conferenties worden er belangrijke plannen en beleidslijnen besproken om politici, journalisten, activisten, adviseurs en ambtenaren te informeren en te beïnvloeden en om de toekomstige Europese agenda te bepalen. Op deze conferenties zijn vaak geen vrouwen aanwezig. Vorig jaar bestond maar een vierde van alle sprekers op Brusselse conferenties uit vrouwen. Erger nog, op een derde van deze invloedrijke, spraakmakende evenementen in Brussel was geen enkele vrouwelijke stem te horen.

Wel, dat is een slechte zaak ... Om de uitdagingen voor Europa aan te pakken, moeten we al onze scherpste geesten inschakelen. Dat lukt niet door telkens dezelfde discussies en debatten met dezelfde sprekers te herhalen, die maar de helft van de Europese bevolking en arbeidskrachten vertegenwoordigen. We kunnen niet voorbijgaan aan de mening van vrouwen in Brussel, want dan sluiten we ervaring uit die we nodig hebben om een goed beleid uit te stippelen.

Er bestaat een oplossing. Uit ervaring weten we dat organisatoren van 100 % mannelijke evenementen vaak schermen met het excuus “ik ken geen vrouwelijke experts om uit te nodigen!” Dat is eenvoudigweg niet waar. Er zijn genoeg getalenteerde vrouwen, maar ze worden gewoon niet gevraagd omdat ze niet in de belangstelling staan. En daar kunnen wij iets aan doen: we helpen drukbezette organisatoren van mediaprogramma’s en evenementen om vrouwen te vinden door een online databank van vrouwelijke experts ter beschikking te stellen. Deze databank moet openstaan voor alle vrouwelijke experts in Brussel die dat willen en zal gratis en vrij toegankelijk zijn, zodat “ik ken geen vrouwen om uit te nodigen” voortaan onmogelijk is.

Het masterplan: De voorbije maanden stelde ons databankteam een lijst op van vrouwelijke beleidsexperts en journalisten in Brussel die vermeld willen worden in de databank en we ontwierpen een eenvoudige webpagina. In de volgende stap huren we een webdesigner in om een professionele website te maken zodat de databank online kan gaan. Zodra de databank functioneel is, blijven we vrouwelijke experts rekruteren door een maandelijkse nieuwsbrief te versturen en de website online en offline te promoten.

We hebben jouw steun nodig. Wanneer de ene vrouw de andere helpt, dan gebeuren er verrassende dingen ... daarvan zijn we overtuigd! We hebben jouw sponsoring en steun nodig. We moeten 7 500 euro inzamelen om de webdesigner in te huren, de website op te bouwen en up-to-date te houden. Maar jouw gift zal je niet alleen een Brussels Binder, onze eeuwige dankbaarheid en goed karma opleveren, we willen je ook iets teruggeven:

  • Voor 10 euro krijg je een gratis ticket en een glas bubbels (of meer …) op de lanceringsparty van Brussels Binder.
  • 30 euro levert je een gesigneerd exemplaar van Anne Marie Slaughters “Unfinished Business” op, waarin deze inspirerende vrouw vertelt over werk, vrouwen, mannen, familie en hoe je dat allemaal kunt combineren.
  • Voor 75 euro word je een jaar lang gratis lid van Women in International Security (ook voor mannen!), waardoor je toegang krijgt tot hun leiderschapstraining, begeleiding, netwerkprogramma’s en tot evenementen en debatten over actuele beleidsuitdagingen.
  • Voor 150 euro krijg je van ons in een kleine groep een op maat gemaakte workshop over professionele ontwikkeling, gegeven door een professional uit ons Brussels Binder-netwerk.
  • Voor 300 euro ontvang je twee tickets voor een exclusief, fantastisch “Friends of the Brussels Binder”-etentje met een vooraanstaande Brussels Binder-ambassadrice als gastvrouw.
  • 750 euro geeft twee personen toegang tot een groot politiek evenement in Brussel (neem contact op met ons voor meer informatie over de evenementen).
  • Als je 1 000 euro of meer schenkt, word je vermeld op onze webpagina en krijg je een bedanking op maat. Neem contact op met ons voor meer info.

https://www.facebook.com/brusselsbinder

https://twitter.com/bxlbinder