Brèche de Roland

/ Een eerste EP die binnenkort wordt uitgebracht!

Owner

/ Een eerste EP die binnenkort wordt uitgebracht!

Brèche de Roland is een project van Coraline GAYE, de componiste en schrijfster van alle Franse teksten die gespeeld worden door de band met onder meer Nicolas ARNOULD, Simon BÉRIAUX en Fabrice DETRY die tot (ver) over de landsgrenzen bekend zijn.

Contacteer projecthouder

 Soms moet je stoppen met dromen en er gewoon voor gaan.

Je vrienden samenroepen, al je energie bundelen en je eigen ego durven strelen.

Dat is precies wat dit project wil doen. Het wil mensen gewoon gelukkig maken.

Dit soort projecten zie je niet vaak. Het voelt vreemd om zo lang geduldig aan iets te werken en plots niet meer terug te kunnen.

Toch is het nu zover voor Brèche de Roland. Wachten hoeft niet meer.  

Bedankt dat u ons helpt om deze grote stap te zetten, om van deze doorbraak een succes te maken.

Varend op een glashelder meer zet je stem koers richting ingetogenheid en kracht. De liedjes brengen hulde aan hun teksten, de nauwkeurige woordkeuze en de wilde fantasie. Verhalen over schaduw en licht, over mensen die wandelen, over een strijd, over gelukkige melancholie. De onzichtbare verbanden tussen mensen, plaatsen en dingen, het erfgoed van het verleden ... Al deze thema’s komen subtiel naar voren in teksten die klinken als vederlichte poëzie, ritmisch en dravend.          

Een kort woordje van Coraline:

            Vijf jaar lang heb ik liedjes gecomponeerd en teksten geschreven zonder te weten of ik die ooit aan iemand zou laten horen. De zin was er wel, maar ik durfde niet. Het was fijn om te experimenteren met mijn stem, mijn teksten, zonder verplichtingen of verwachtingen ... in een soort laboratorium met mezelf als enige critica en toeschouwster.

            Ik weet niet meer precies waarom die eenzaamheid opeens niet meer genoeg was. De eerste keer dat ik mijn stukken aan anderen heb laten horen was eigenlijk per ongeluk. Zij reageerden zo enthousiast dat ik niet anders kon dan de liedjes delen met een groter publiek en ze neerschrijven. Ik heb mijn job als lerares op een lager pitje gezet om meer tijd te kunnen vrijmaken voor mijn muziek. Sindsdien krijg ik regelmatig bemoedigende uitnodigingen om mijn energie te laten stromen, om te spelen in appartementen, en in het Parcours Francofaune (op 10 oktober in Atelier 210). In het begin van het najaar komt mijn eerste ep uit.

Brèche de Roland is ontstaan uit eenzaamheid, maar het project is uitgegroeid tot een verhaal over vriendschap. Fabrice DETRY (Fabiola, Endz, Les Juliens), Nicolas ARNOULD (Jur, Françoiz Breut) en Simon BÉRIAUX (Hibou, Les Juliens) hebben zich toegelegd op de organisatie en de liveopnames. Het team wordt versterkt door Gil Mortio, de producer van de plaat die midden augustus zal worden opgenomen.

Dit is het moment! Hét moment om de organisatie van de opnames uit te voeren, hét moment om in groep aan het materiaal te sleutelen, om muziek te spelen en een gevoelige snaar te raken bij het publiek. We zijn klaar om de volgende stap te zetten, omdat we gewoon niet meer kunnen wachten.

            Met het geld dat we inzamelen via Growfunding kunnen we ons album opnemen, een videoclip maken en de plaat laten drukken.