Boentje café - coffee house zéro déchet

/ Les fêlées du bocal

€14.235van €7.500

213growfunders

190%
Steun dit project

Uw bijdrage wordt automatisch teruggestort als het project zijn doel niet behaalt.

Owner

/ Les fêlées du bocal

nog te vertalen

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 31/10/2017

Boentje café is het knotsgekke idee om het eerste ‘zero waste’ koffiehuis in Brussel te lanceren. Een lokale aanpak en producten van bij ons ... Goed voor jou én voor onze planeet. Geen warm ingepakte producten, maar alles ‘poedelnaakt’, zeg maar. Lokaal lekkers in jouw bokaal. Super, toch?

- BOENTJE CAFE, WAT IS DAT?-

Bij Boentje café halen we het onderste uit de kan om geen extra afval te produceren.

Van de meubels en decoratie tot de verlichting en het servies ... We verwelkomen je in een gezellige sfeer, gecreëerd met gerecupereerde materialen.

Maar we stappen ook af van het klassieke model van een koffiehuis (en dito afvalbeheer). We gooien wegwerpspullen overboord en kiezen voor duurzaamheid. Zo zwaaien rietjes in inox, herbruikbare bekers en stoffen servetten hier de plak. Bij Boentje café betaal je enkel voor de inhoud als je je eigen beker meebrengt.

-WAT KAN IK HIER ETEN?-

Lokaal eten heeft een wereldwijde impact. Daarom past ook onze keuken in de ‘zero waste’ filosofie. Door producten van bij ons te gebruiken, vermijden we de overbodige verpakkingen en de ecologische voetafdruk van exotische voedingsmiddelen. Kortom, ons eten volgt de korte keten!

Op die manier geeft Boentje café zijn (al dan niet Belgische) recepten een Belgische toets. We willen je graag tonen dat er méér is dan mango’s, avocado’s of ananassen, en dat we echt wonderen kunnen doen met (snij)bieten, peren, aardbeien en een paar worteltjes.

-HOE PAS IK DE ‘ZERO WASTE’ FILOSOFIE OOK BIJ MIJ THUIS TOE?-

Wil je thuis ook graag zo weinig mogelijk afval produceren? Geen nood, Boentjes benadering past in elke keuken. Kom maar naar een van onze workshops! Je krijgt er een heleboel tips om je het leven gemakkelijk – en afvalvrij – te maken.
 

-WAAR?-

In het hart van Schaarbeek, tegenover het gemeentehuis!

 

We hebben € 7500 nodig voor:

  • een degelijk wafelijzer, zodat jij je tanden in onze hartige Brusselse wafels kunt zetten
  • een toonbank, zodat we je degelijk kunnen ontvangen en een mooi plaatsje hebben voor onze koffiemachine én onze kraakverse lekkernijen
  • een weelderige moestuin, zodat de geur van verse basilicum je meteen tegemoetkomt

 

www.boentjecafe.be