Kinderboek Het Bloebelletjesbos

/ Zot v/h Hallerbos ism Ruth Brillens en Rik DeWulf

Dit project is beëndigd op 07/12/2018

Ook betoverd door het Hallerbos? Breng de magie over op je kinderen! Reserveer vandaag jouw exemplaar van dit schitterend kinderboek. Met de opbrengst planten we bossen aan voor de toekomst.

<<< UPDATE 11 december 2019: 139% maar we blijven gaan! >>>
We sluiten deze growfunding niet af; de campagne blijft lopen tot eind januari 2019! Elke extra euro is nog steeds welkom om het kinderboek over ons bos te realiseren. Je kunt het boek met korting kopen én je draagt bij aan extra boompjes en natuur.
Je kunt rechtstreeks het kinderboek kopen én de natuur een duw in de rug geven. Surf naar www.planboommarter.be Vul je gegevens in en je krijgt het juiste rekeningnummer met betalingsinstructie. Zelfde voordelen (rewards) als op de growfunding-pagina beschreven. Dank!

 

Het Bloebelletjesbos is op zijn mooist! Paarse hyacinten overal. Daar hebben de Bloebelletjes weer goed voor gezorgd. Maar niet iedereen is hier blij mee. Gluip, de bostrol, wil het bos voor hem alleen! Hij pest de dieren en plant overal giftige prikplanten. Floe en Bibell zijn het beu en gaan op zoek naar een oplossing!

Het Bloebelletjesbos is een kinderverhaal dat geïnspireerd werd op het Hallerbos in Halle. Jaarlijks wordt het Hallerbos voor een aantal weken een heus paars sprookjesbos. Welke magische wezentjes zorgen toch voor dit bloemenfeest? En hoe kunnen we ervoor zorgen dat die bloemetjes nog lang blijven bestaan?

Het verhaal is voor een deel realistisch en educatief, maar er zitten ook fantasierijke figuren in. Het Hallerbos verleent zich immers tot het bedenken van wonderlijke verhalen, zeker tijdens de bloei van de wilde hyacinten. Maar het naleven van de regels is er zeer belangrijk om het bloemenfeest te verzekeren.

Ruth Brillens, leerkracht uit de streek, schreef dit educatieve verhaal en Rik DeWulf van Studio DeWulf voorzag het van prachtige tekeningen. Na een succesvolle try-out in een honderdtal klassen komt het nu eindelijk uit in boekvorm. Een editie met harde kaft en zo’n 50 bladzijden. Een echt hebbeding voor kinderen van 4 tot 9 jaar, of hun ouders en grootouders.

Auteur en illustrator zijn al klaar, nu jij nog! Om het kinderboek te maken zijn we op zoek naar een startbedrag van 4.000 euro. Zonder jullie steun kunnen we het boek niet drukken! Teken vandaag al in op jouw exemplaar, en ontvang als eerste jouw boek bij jou in de bus begin 2019. Je krijgt een speciale vermelding in het boek als donateur.

Met dit boek help je ook de natuur: elke euro winst wordt geïnvesteerd in de aankoop van extra natuur rond het Hallerbos. Zo is dit boek óók een investering in een gezonde, plezante en groene leefomgeving voor kinderen.

Ontdek hiernaast welke rewards we voor jou in petto hebben. Alvast een dikke dankjewel!