BLEDARTE ZONE FESTIVAL voor dekoloniseren

/ 6 &7 Juli @ La Vallée et VK > 1080

4 growfunders willen graag vrijwilliger zijn van dit project!

Owner

/ 6 &7 Juli @ La Vallée et VK > 1080

Bledarte is een tweetalig, feministisch en dekoloniaal collectief bestaande uit 9 vrouwen met een allochtone achtergrond. Dekolonisering staat bij hen centraal. Met hun collectief willen zij minderheden waarderen door kunst en cultuur.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 02/07/2018

Bledarte Zone is een festival dat inspeelt op het tekort aan plekken waar jongeren met een migratieachtergrond hun diversiteit kunnen vieren. Dekoloniseer mee via onze expo’s, conferenties en concerten - buiten de academische wereld.

Gezien het huidige politieke klimaat en de constante stigmatisatie geven we ruimte aan mensen met een migratie-achtergrond. We willen minderheden herwaarderen. We willen een ruimte creëren waar verschillende publieken elkaar kunnen ontmoeten, met de focus op vrouwen, holebi’s en jongeren uit volksbuurten.

Via verschillende kunstvormen geven wij het woord aan de betrokkenen. Daarnaast nodigen wij ervarinsgdeskundigen uit om de ronde tafels te animeren. We willen een dialoog creëren tussen alle burgers tijdens ronde rafel gesprekken, tentoonstellingen, concerten en onze Blédartes-avonden. Wij zorgen voor een feestelijke sfeer en een omgeving die voor iedereen toegankelijk is, rekening houdend met het ritme van gezinnen en/of voor jongeren.

Hoewel het onmogelijk is een perfect veilige ruimte te garanderen, doen we ons uiterste best om ervoor te zorgen dat iedere persoon zich veilig en welkom kan voelen.  Elke seksitische, racistische, homofobe, transofobe, islamofobe, antisemitische,… houding of opmerking zal worden verbannen. 

Hoewel de kwaliteit en aanwezige diversiteit tijdens ons festival al gegarandeerd is, hebben we nog financiële steun en vrijwilligers nodig. Zo kunnen wij het festival toegankelijk houden, ook voor mensen met een minder dikke portefeuille.

Waaraan gaan we het budget besteden?

 • De zaal, de artiesten en sprekers
 • Logistieke kosten, logement en eten voor de vele buitenlandse artiesten
 • Onze communicatie- en promotiecamapagne.

Steun ons door:

 • Deze campagne te delen in jouw netwerk en op sociale media

 • Een reward te kiezen

 • Een bijdrage te storten rechtstreeks op ons rekeningnummer BE63 000325998409 met deze structurele medeling: 100/6641/52768

In ruil voor jouw bijdrage bieden wij verschillende interessante rewards aan zoals:

 • 10€: een stapel Bledarte stickers
 • 20€: 2 Afroburgers (ook voor vegetariërs) tijdens het festival (7 juli)
 • 30€: 2 Tickets voor de concerten tijdens bledarte zone festival in de VK (7 juli) + 2 tickets « special Bledarte » (= deze tickets worden verdeeld via jeugdhuizen en diverse non-profit organisaties om zo het festival toegankelijk te houden voor iedereen)
 • 75€: 2 Afroburgers (ook voor vegetariërs) tijdens het festival (7 juli) + 2 tickets voor de bledarte zone festival concert in de VK (7 juli)  + 2 tickets « special Bledarte »
 • 150€: Bijdrage van een van onze leden aan uw evenement / conferentie / ronde tafelgesprek / … Voorbeelden: « Representatie van POC in de filmindustrie », « Le corps de la femme noire face aux standards de beauté occidentaux » (Frans & Nederlands) , “Discriminatie in de kunstwereld”, “De rol van de Arabische vrouw in de Franse cinema”, “Het stereotiep van de Arabische vrouw in Franstalig Europa : Tussen ‘beurette’ en onderdanige moslima”, “Je gemengde identiteit beleven”.
 • 300€: De Bledarte dj-crew op jouw feest met platen van Wu-tangu, Kidjofficial, Gucc Imane en Tartelet Harissa = Een mengeling van dancehall, chichamusic, electro en hiphop om u heel de nacht te laten dansen!
 • 500€: Een Bledarte expo in uw cultureel centrum met op het programma schilderijen, fotografie, tekenen, muziek, video en performances !
 • 750€: Contacteer ons en we bedenken samen een reward op maat!

>  https://www.facebook.com/bledartecollective/

https://www.instagram.com/bledarte_collective/