Vroedvrouwen creëren een dynamische website

/ Birth Matters

€19.480van €15.000

270growfunders

130%
Steun dit project

Uw bijdrage wordt automatisch teruggestort als het project zijn doel niet behaalt.

Owner

/ Birth Matters

Wij zijn Belgische vroedvrouwen, allen ervaren in het autonoom begeleiden van geboortes en verenigd door onze passie voor vroed-vrouw-geleide geboortezorg. Het kenbaar maken van het belang van een vroedvrouw gaat voor ons hand in hand met het breed informeren van (toekomstige) ouders. Dus maakten we van birthmatters.be ons volgend project.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 02/09/2020

Birthmatters.be wordt een website die (toekomstige) mama's en papa's keuzes aanreikt door het delen van informatie, recente wetenschappelijke inzichten en cijfers rond geboortezorg. Daarnaast zal er ruimte gelaten worden voor geboorteverhalen, tips en ervaringsverhalen van ouders en vroedvrouwen.

We hebben de kaap van 10.000€ bereikt! Wat zijn we dankbaar voor deze steun en al dat enthousiasme.

Voor het tweede deel van onze campagne, stellen we ons doel graag bij. Op naar de 15.000€!

Dit extra budget geeft ons de mogelijkheid om de website vanaf dag 1 tweetalig te lanceren. Waalse en Vlaamse vroedvrouwen, hand in hand. We gaan dan ook voor een 100% Belgisch verhaal!

 

Vroedvrouw, dat ben je, in hart en nieren.


Elke dag opnieuw mogen we aan de lijve ondervinden hoe geïnformeerde ouders hun zwangerschap en geboorte bewuster en positiever ervaren. Waar we voor staan, werkt.

Maar we dromen ervan om onze kennis en ervaringen te delen met een breder publiek. We willen op birthmatters.be een plek creëren waar vrouwen geïnspireerd worden om vol vertrouwen hun eigen keuzes te maken. Onze website kan een wegwijzer zijn naar deze
keuzemogelijkheden.

.             

Hoe pakken we dit aan?


Wat van in het begin duidelijk werd: wij zijn vroedvrouwen. Geen website-bouwers, geen grafische experten, geen journalisten.
‘Schoenmaker blijf bij je leest’, ofte ‘Vroedvrouw blijf bij je euhm… pinard’?

Om dit alles op een mooie, leesbare en positieve manier te kunnen overbrengen, laten we ons omringen door professionals met een warm hart voor ons project. De inhoud voor de website leveren we zelf aan. Hiervoor houden we de touwtjes graag strak in handen.


Wat hebben we nodig om dit project te kunnen realiseren?


De overtuiging en de wilskracht om er iets moois van te maken die is er! Maar om goed van start te kunnen gaan hebben we een fiks budget nodig.

Een budget dat volledig zal besteed worden aan het opstarten, onderhouden en bekend maken van birthmatters.be. Denk aan het ontwikkelen van een dynamische website ‘from scratch’, denk aan het (her)schrijven van wetenschappelijke literatuur zodat het een leesbaar geheel wordt, denk aan het visueel omkaderen van geboorte- en andere ervaringsverhalen, denk aan het onderhouden van socialmedia-kanalen, en we denken aan nog veel meer. We willen deze enthousiaste professionals graag correct verlonen, zodat deze website ook levendig en up-to-date blijft wanneer onze dagen gevuld zijn met het zorgen voor gezinnen en hun pasgeboren nieuwkomers.

.        


Wat kan jij doen om ons te steunen?


Word je ook warm van het idee dat iedere (toekomstige) ouder op een geïnformeerde en positieve manier zijn/haar geboorteproces kan beleven? Wil je meehelpen om de vroedvrouw in haar autonomie te sterken en haar werk in de kijker te zetten? Wens je dat de vroedvrouwstudenten, de vroedvrouwen van morgen, toegang krijgen tot een bredere kijk op de Belgische geboortezorg?


Geef birthmatters.be een duwtje in de rug door ons financieel te steunen!
Aarzel niet om onze boodschap te verspreiden, deze pagina delen met je achterban zou fantastisch zijn!