BelgoMarkt, eindelijk een supermarkt waar u anders kunt consumeren …

/ Mélanie, Tresor en Stéphanie

Dit project is beëndigd op 02/04/2016

We willen een alternatief voorstellen voor de traditionele buurtwinkel dat net zo handig, makkelijk en betaalbaar is.

[U kan de ondertitels selecteren door op CC te klikken rechtsonderaan in de video kader.]

We hebben 2 jaar lang heel België doorkruist om producenten te ontmoeten en kunnen nu een nieuw concept van een buurtwinkel voorstellen waar producten verkocht worden die geteeld/geproduceerd en/of volledig verwerkt worden in België. Voor 95% van onze producenten werken we met een korte keten en kunnen zo een maximale transparantie garanderen. We geven de voorkeur aan bulk en schrappen alle verpakkingen en tussenpersonen die doorwegen op onze prijzen.


Ons doel: een gezonde en VERANTWOORDE consumptie veel betaalbaarder maken en de lokale economie nieuw leven inblazen.

   

WAT GAAN WE VERKOPEN?


Huishoudelijke en cosmeticaproducten, bereide maaltijden, ontbijtgranen, brood, quinoa, pasta, vlees, vers gesneden fijne vleeswaren en kaas, zuivelproducten, wijn, bier, gin, wodka, whisky, water, natuurlijke fruitsappen en limonades, olie, azijn, sauzen en gekonfijte producten, koekjes, chocolade, ambachtelijk snoep, smeerbaar broodbeleg, onverwarmde honing en uiteraard veel bio- en seizoengebonden groenten en fruit …
WORDT ALLES BIO?
NEEN, wij zijn geen biowinkel. We geven de voorkeur aan ambachtelijke en hoeveproducten boven industriële producten en kiezen voor producten die de natuur respecteren, maar dan wel tijdens de volledige keten (productie, verwerking, transport, verpakking) en niet alleen tijdens de productie.
Zo verkopen we bijvoorbeeld geen Italiaanse chocolade met het voorwendsel dat die biologisch is. In plaats daarvan bieden wij chocolade aan die in België geproduceerd wordt met cacaobonen afkomstig uit de Fair Trade en als die chocolade biologisch is, zoveel te beter!! Dit alles staat uitgelegd en aangeduid in de winkel en voor elk product zeggen we: Wie heeft dit geproduceerd? Hoe? en Waar?
WAAR EN WANNEER GAAN WE OPEN?

  

In de wijk Matonge/Sint-Bonifaas in Elsene. We hebben 2 maanden van renovatie voor de boeg. De werken starten 15 februarl!
WAARVOOR ZAL HET VIA GROWFUNDING INGEZAMELDE GELD GEBRUIKT WORDEN?
Met het geld kunnen we 3 kassa’s, een koeltoonbank en de nodige materialen aankopen om onze rekken te bouwen.
 

Deze campagne is ook een middel om onszelf te bewijzen dat wij gelijk hadden om ons, al twee jaar lang, volledig aan de realisatie van dit project te wijden en dat er talrijke Brusselaars zijn die samen met ons oplossingen wensen te vinden om ervoor te zorgen dat consumeren op een verantwoorde wijze niet meer een uitzondering of een privilege is, maar dat het op een dag de norm wordt.


Alvast bedankt voor uw steun, niet enkel op financieel vlak. Bedankt aan iedereen die enthousiast is over ons project, die ons vrijwillig helpt, bedankt aan onze familie en vrienden, bedankt aan iedereen die ons volgt op de sociale media en ons aanspoort … zonder jullie zouden we het wellicht al lang opgegeven hebben! 
 https://www.facebook.com/belgomarkt  -  info@belgomarkt.be  -  0476/77.83.40