Master Classes 3D

/ Bbug

Dit project is beëndigd op 13/04/2015

Voor het eerst in België hebben we de kans om vier internationaal befaamde experts uit te nodigen om vier trainingsdagen van hoog niveau te geven.

De Bbug stelt 4 master classes rond 3D voor, gegeven door topnamen van de Europese Open Source scène. Sinds twee jaar organiseert de Belgian Blender User Group, een groep enthousiaste vrijwilligers, maandelijks gratis workshops en cursussen rond 3D in Brussel: Blender (www.blender.org) en Open Source (http://nl.wikipedia.org/wiki/Open_source).

Onze doelstellingen zijn kennis delen, permanente vorming en een gematigde promotie van vrije software. Voor het eerst in België hebben we de kans om vier internationaal befaamde experts uit te nodigen om vier trainingsdagen van hoog niveau te geven. Het Brusselse Point Culture (pointculture.be) stelt voor deze gelegenheid kosteloos zijn lokalen ter beschikking voor de ontvangst van:

David Revoy: 19 september 2015

Ambassadeur van Krita (www.krita.org), een steeds populairder wordend alternatief voor Photoshop. David werkte al als docent (Haute École Albert Jacquard, CGCookie, Blender Foundation), concept artist met Sintel en Tears of Steel en illustrator voor tal van uitgevers. Deze meermaals bekroonde kunstenaar komt spreken over concept art, 2D, digital painting met Krita en de nieuwe functies in de jongste versie die net uit is.

Sarah Laufer: 3 oktober 2015

Sarah studeerde 3D aan Supinfocom Valenciennes, waar ze coregisseur was van 8bits, een kortfilm die lovende recensies kreeg. Daarna keerde ze terug naar Costa Rica om haar eigen animatiestudio op te richten. Ze geeft vaak cursussen rond 3D met Blender aan jongeren uit achtergestelde wijken in San José. Nu komt ze naar Europa om deel te nemen aan de nieuwe Open Movie van de Blender Foundation; het is een unieke kans om haar uit te nodigen voor een master class in haar vaderland over karakteranimatie.

François Grassard:19 december 2015

Net als David koos hij er geleidelijk aan voor om Open Source in zijn cursussen en zijn beroepsomgeving op te nemen. Hij is een eeuwige bron voor tutorials van topkwaliteit en dankzij hem stapte de universiteit Paris-8 over op vrije oplossingen zoals Krita, Blender of Natron. Hij is een echte allrounder, een fervente voorstander en gebruiker van Natron en Blender en gespecialiseerd in camera tracking, 3D-integratie en partikelsystemen.

François Gastaldo: 27 Februari 2016

François is optisch specialist en een ongeëvenaard technicus in tal van tools, gespecialiseerd in de creatie van 3D-materiaal. Als lesgever en spreker ontmoetten we hem al meermaals op de Blender Conference, waar hij ons zijn passie voor OSL (Open Shading Language) (www.openshading.com) doorgaf. Hij was meteen enthousiast om ons zijn geheimen te komen onthullen.

Praktische info

De cursussen worden in het Frans gegeven. Breng uw laptop mee om deze master classes optimaal te benutten.

€ 10 - MERCI! Onze dank & uw naam in de credits van de video’s en op de site van de BBUG  

€ 40 - Bbug Master Classes #1 Pass (50 beschikbaar) Eén ticket om alle master classes bij te wonen/eraan deel te nemen (niet-nominatief ticket).     

€ 200  Bedrijfssteun  (3 beschikbaar): Uw logo in de categorie ‘Sponsors’ op de homepage van de Bbug, uw bericht en uw logo 1 jaar lang bij het begin van elke Bbug-activiteit en onze eeuwige dank. Nog een ander idee? Contacteer ons.

€ 400 Ask Vincent Girès anything  (1 beschikbaar): Vincent, compositer bij nWave, geeft een vormingsdag op maat (lighting, shading & compositing) in uw lokalen in België.