Help jongvolwassenen na de corona-crisis terug aan een job!

/ Muslinked & Free Hands vzw

Dit project is beëndigd op 22/05/2020

Te veel jongvolwassenen verliezen in deze crisistijd hun job en toekomstperspectief. Back@Work wil 100 jongeren ondersteunen met vorming, coaching en het bouwen van een netwerk. Zo helpen we ze aan een job en krijgen ze hun toekomst weer op de rails!

De corona-crisis heeft een grote impact op onze economie: 40% van bedrijven heeft een omzetdaling van minstens 75% en de helft heeft niet voldoende middelen om de lonen van hun werknemers te kunnen blijven betalen. Een groot deel van de 1,2 miljoen mensen die nu op non-actief zijn gezet, zijn jongvolwassenen. Zij werken vaak op tijdelijke contracten in sectoren die extra hard worden getroffen door de crisis: de kleinhandel, horeca, recreatie, …

Als antwoord hierop willen Muslinked en Free Hands vzw minimaal 100 jongvolwassenen (18-30 jaar) begeleiden in hun zoektocht naar een nieuwe job. Met het project Back@Work zullen wij ons richten op jongvolwassenen uit verschillende sectoren die effectief hun job zijn verloren door de corona-crisis. Het doel van Back@Work is om 80% van de deelnemers binnen 3 maanden na aanmelding aan een nieuwe job te helpen.

HOE PAKKEN WE DIT AAN?

Jongvolwassenen die willen deelnemen, moeten zich zelf aanmelden voor het project. Na aanmelding volgt een individueel gesprek om de noden in kaart te brengen.

Alle ingeschreven kandidaten krijgen een vormingsaanbod op twee niveaus:

  • Een algemeen deel om hun soft skills te verbeteren (teamwork, impactvol spreken, …).
  • Een individueel traject waarbij er op maat wordt gewerkt met de talentenwaaier van de jongere.

Het vormingstraject duurt maximaal 3 maanden. Aan het einde van de vorming wordt de CV van de jongere geprofessionaliseerd en worden bij sollicitaties de motivatiebrieven nagelezen. Ook brengen we de kandidaten in contact met elkaar en met verschillende werkgevers om hun netwerk te vergroten.

HOE KUN JIJ HELPEN?

Wij willen zo snel mogelijk met Back@Work van start, maar hebben hiervoor jouw hulp nodig. Het gehele project zal 10.000 euro kosten. Hiermee betalen wij onze trainers en ontwerpen, printen en verspreiden wij communicatie- en lesmateriaal. Met jouw donatie lever je dus een directe bijdrage aan de toekomst van onze jongeren!

TRANSPARANTIE

Iedereen zal het verloop van het project en de resultaten kunnen volgen op de website van Muslinked. We zullen ook de impact van het werk meten en onze resultaten en ervaringen na afloop publiceren.

*** Volg alle updates en nieuws over de campagne op de Facebook pagina's van Muslinked en Free Hands ***