De Babytheek

/ De Brusselse bibliotheek voor babyspullen

2 growfunders willen graag vrijwilliger zijn van dit project!

Owner

/ De Brusselse bibliotheek voor babyspullen

Wij zijn Sarah van Gemeenschapscentrum Elzenhof en Hanne en Eva van Netwerk Bewust Verbruiken. Onze twee organisaties zijn de perfecte match voor de Babytheek. Samen naar een duurzame toekomst!

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 30/01/2018

De Babytheek geeft Brusselse spruitjes een duurzame start. Het is een handig uitleensysteem voor babyspullen die je slechts kort nodig hebt. Of je nu klein woont, slechts enkele keren per jaar je nichtje op bezoek hebt, een beperkt budget hebt of radicaal wil kiezen voor minder spullen,… De Babytheek is het antwoord voor jonge gezinnen op zoek naar duurzaam babymateriaal. Maak de Babytheek mee mogelijk!

Hoera, er is een kindje in aantocht!! Snel de babykamer inrichten! Wat heb je daarvoor nodig? Veel, als je de vele geboortelijsten en adviezen mag geloven. Nochtans worden heel wat spullen slechts kort of nooit gebruikt. Jonge ouders kijken aan tegen forse kosten, terwijl 4 op 10 kinderen in Brussel opgroeien in armoede.

Onze uitleendienst voor babyspullen wil duurzaam babymateriaal toegankelijk maken voor iedereen. Met de Babytheek in het Gemeenschapscentrum van Elsene hopen we andere plaatsen te inspireren, om zo over heel Vlaanderen uitleendiensten voor duurzaam babymateriaal te laten ontstaan.  

Wat doet de Babytheek?

 1. We verzamelen kwaliteitsvolle en duurzame babyspullen die lang in omloop kunnen blijven (zoals babybadje, verkleinkussen, maxicosy, borstvoedingskussen, babybadje, babycook, wippertje, buggy, …)
 2. We bieden een mogelijkheid om producten te testen (niet iedere baby vindt een draagzak fijn)
 3. We verkleinen de afvalberg
 4. We bieden een oplossing voor mensen die klein wonen
 5. We brengen jonge ouders in contact met een concreet voorbeeld van gebruik in plaats van bezit
 6. We creëren een ontmoetingsplek voor jonge ouders in het hart van Brussel  

Voor wie is de Babytheek?

Iedereen kan lid worden van de Babytheek. De Babytheek is er voor ouders en grootouders, arm of rijk, nieuw samengestelde gezinnen of alleenstaanden, ketjes en nieuwkomers, minimalisten en uitprobeerders, …  Als lid heb je toegang tot heel wat kwalitatieve babyspullen!
 

Waarom hebben we jouw steun nodig?

Zonder duurzame babyspullen geen Babytheek! 12.000 euro is het bedrag dat we nodig hebben om de Babytheek op te starten, Elzenhof in te richten en kwaliteitsvolle materialen aan te kopen. Iedere bijdrage is belangrijk om elk gezin toegang te geven tot kwaliteitsvolle babyspullen, ook zij die het minder breed hebben of geen groot netwerk bezitten. Help de Babytheek geboren worden en steun de campagne.
 

Wat doen we met de opbrengst van onze campagne?

 • We zorgen voor een aangename en gezellige ontmoetingsplek in het Elzenhof;
 • We kopen duurzame babyspullen;  
 • We zorgen voor een toegankelijk uitleenplatform en duidelijke communicatie.

 

Hoe help je de Babytheek mee opstarten?

 • Verspreid deze oproep naar familie en vrienden.
 • Steun ons en kies een van de rewards.
 • Heb je nog bruikbare babyspullen die een tweede leven verdienen? Hou onze facebook in de gaten voor de inzameldata.
 • Word vrijwilliger bij GC Elzenhof en help tijdens de openingsmomenten van de Babytheek.

www.babytheek.be

 

Met steun van: