Pop-up café ‘Aux Trois Rois’

/ Les Amies de Pogge

Owner

/ Les Amies de Pogge

Les Amies de Pogge zijn een groep enthousiaste Brusselaars (M/V) die de sympathieke Schaarbeekse volksheld Pogge omarmen, en tegelijk ijveren voor het voortbestaan van zijn in 2016 verdwenen staminee ‘Aux Trois Rois’, aan de hand van een monumentale copy paste waar het aangenaam vertoeven is.

Contacteer projecthouder
Dit project is beëndigd op 08/07/2019

Bouw mee aan de restauratie van het pop-up café ‘Aux Trois Rois’ in Schaarbeek, en geniet van zijn unieke sfeer op het festival ‘Alles es Just!’

Het pop-up café ‘Aux Trois Rois’ is een sfeervolle reconstructie op ware grootte van de gelijknamige oudste kroeg van Schaarbeek, die in 2016 verdween.

Het oorspronkelijk café was een magische plek vol herinneringen aan het dorpse verleden van Schaarbeek, met het standbeeld van de kleine volksheld Pogge als centrale gast. Het café was sinds 1875 ook de verzamelplek van de folkloregroep ‘Les Amis de Pogge’.

Kort voor de afbraak van het café kon het interieur nog in detail uitgetekend worden. Met dit plan bouwden de scenografen van Wing Nuts Decor (bekend van Bar Eliza in Koekelberg!) het op ware grootte na.

In oktober 2016 werd het pop-up café feestelijk ingehuldigd op het Schaarbeeks festival ‘Alles es Just!’, waar het een onuitwisbare indruk naliet.

Sindsdien herrijst het café tweemaal per jaar als een stemmige festivallocatie (op ‘Alles es Just!’, maar ook op het festival ‘Witloof!’ in Haren). Het is een echte staminee met caféspelen, waar het leuk vertoeven is, en fijne concerten en workshops geprogrammeerd worden.

Maar na 5 keer opbouwen en afbreken is het decor toe aan een serieuze opknapbeurt!

Samen met Wings Nut Decor ontwerpen we – met jouw hulp! – een verstevigd en duurzaam cafédecor dat de tand des tijds kan doorstaan.

Zo kan je in de toekomst blijven genieten van dit surrealistisch stamcafé, dat van 4 tot 8 oktober tijdens ‘Alles es Just!’ opnieuw ingehuldigd wordt.

Om dit met de gepaste luister te vieren wordt ook de nieuwe groep ‘Les Amies de Pogge’ boven de doopvont gehouden!

Om dit te realiseren hebben we in totaal 12.000 euro nodig. Het overgrote deel van het budget zal besteed worden aan de restauratie van het café (lambriseringen, bankjes, enz.)

Om dit te verzamelen hebben we enkele geweldige rewards bedacht:

- 10 euro: Je wordt levenslang lid van de nieuwe groep ‘Les Amies de Pogge’ (ook mannen zijn uiteraard welkom!). Als lid kan je onder meer deelnemen aan 2 jaarlijkse optochten tijdens het Scharnaval en het festival ‘Alles es Just!’.

 

- 25 euro: Naast de vorige reward krijg je 2 drankbonnetjes op ‘Alles es Just!’.

- 50 euro: Naast de vorige rewards krijg je de kostuumaccessoires van ‘Les Amies de Pogge’ en 4 drankbonnetjes op ‘Alles es Just!’.

- 125 euro: Naast de vorige rewards geniet je op ‘Alles es Just!’ van een apero + dinner voor 2 personen (met de beste garnaal- of kaaskroketten van Brussel!).

- 250 euro: Je geniet op ‘Alles es Just!’ van een afterwork apero, samen met uw vrienden of medewerkers (max. 30 drankjes). Je naam of dat van uw organisatie wordt ingekaderd en opgehangen in het pop-up café.

- 500 euro: Je geniet van een initiatie wipschieten (voor volwassenen of kinderen) in het Josaphatpark, voor max. 12 personen, op een moment naar keuze. Elke deelnemer krijgt 2 drankjes aangeboden in de Buvette Sint-Sebastiaan.

- 1.000 euro: Je geniet van een initiatie wipschieten (voor volwassenen of kinderen) in het Josaphatpark, voor max. 12 personen, op een moment naar keuze. Na de initiatie wordt voor de hele groep een warme maaltijd voorzien in de Buvette Sint-Sebastiaan.

- 2.500 euro: Je krijgt het pop-up café gratis te huur op jouw festival, in jouw cultureel centrum of op een overdekte locatie naar keuze.

Alvast een dikke merci en Alles es Just!

http://allesesjust.be